Bilanţul anului 2015
La final de 2015, tragem linie şi vedem ce s-a mai întâmplat la Citatepedia, în ansamblu.
Citatepedia.ro continuă să rămână, de departe, cel mai accesat site cultural-literar românesc. După mai mult de 10 ani de existenţă. Pe de altă parte, 2015 este primul an în care audienţa nu a mai crescut. Într-un fel, era de aşteptat, pentru că audienţa nu poate creşte la nesfârşit. Iar Citatepedia a ajuns „acolo unde nimeni nu a ajuns vreodată” în acest domeniu.
Aceasta rămâne şi cea mai mare provocare pentru Citatepedia: să găsească acele căi prin care să îi atragă pe cei care de obicei nu se dau în vânt după citate. Pentru că, în esenţă, este vorba despre idei – iar de idei bune ar trebui să aibă nevoie oricine are acces la internet.
Referitor la conţinut, în 2015 au fost adăugate 22.000 de citate în limba română (de fapt, mai multe, dar acestea au rămas). Tocmai s-au depăşit 210.000 în total. Principalii participanţi sunt: Micheleflowerbomb (aproape jumătate!), Cornelia Georgescu, Simona Enache, George Aurelian Stochiţoiu, Dan Costinaş, Petru Dimofte şi Cornel Stelian Popa. Cu toţii merită aplauze pentru efortul lor, cu singurul interes de a răspândi idei valoroase.
Citatepedia.com – adică Citatepedia în engleză – încă este partea cea mai bogată în conţinut. Site-ul a trecut printr-o revizie generală, primind mai multe secţiuni şi facilităţi.
Citatepedia.net nu a crescut mult în conţinut. În schimb, au fost create secţiuni în încă 3 limbi, ajungând la 41. Majoritatea secţiunilor au fost considerabil îmbunătăţite ca funcţionalitate. În toate limbile, s-au acumulat circa 570.000 de citate. Este un colos care tot creşte.
În 2015, Citatepedia a devenit marcă înregistrată şi a avut o colaborare de jumătate de an cu emisiunea „Cultura.NET” de la Radio România Cultural. Şi în 2016 sunt avute în vedere acţiuni de consolidare a brandului Citatepedia, nu doar online, ci şi offline.
Dar după cum spuneam şi la început, principala preocupare pentru viitor va fi găsirea de noi căi pentru a face din Citatepedia un spaţiu virtual cât mai interesant. Şi nu doar în română.
La mulţi ani cu idei bune!