23 februarie 2022

Animale tip dalmațian

Romfilatelia introduce în circulație joi, 24 februarie 2022, emisiunea de mărci poștale cu tematica „Animale tip dalmațian”, care este prezentată într-o manieră grafică inedită.Emisiunea este alcătuită din patru timbre, patru minicoli, un plic „prima zi” și pentru pasionații de maximafilie, 4 cărți poștale maxime.

Dalmațianul, ilustrat pe plicul „prima zi” a emisiunii, este o rasă de câini ce iese în evidență prin petele unice, bine diferețiate, negre sau maro pe fond alb. Originea rasei este încă învăluită în mister, iar denumirea, cel mai probabil, provine de la numele regiunii Dalmația, din Croația, unde rasa era semnalată încă din secolul XVIII.

Rasa de cai Appaloosa este o rasă de cai nord americană, foarte populară în S.U.A, cunoscută în principal pentru multitudinea de varietăţi de culoare, extravagante, cu pete, de diferite culori ce acoperă diverse regiuni ale corpului. Este o rasă puternică, agilă și versatilă, care astăzi este în principal folosită în diverse competiții ecvestre, excelând la multe discipline de călărie de tip britanic și western.

Rasa de iepuri English Spot este o rasă dezvoltată în Anglia în secolul al XIX-lea prin utilizarea tehnicilor de reproducere selectivă. Este o rasă medie, adulții cântărind la maturitate între 2,2 și 3,6 kg.

Rasa de Vaci Holstein este, probabil, cea mai ușor de recunoscut dintre toate rasele de vaci domestice, datorită coloritului specific, vitele din această rasă fiind bălțate alb cu negru sau bălțate alb cu roșu.

Șarpele regal californian (Lampropeltis californiae), forma High White pătat (Lampropeltis californiae forma „High White”), este un șarpe neveninos din familia colubridelor, de culoare albă, 
cu pete de culoare închisă, în special negre.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook