3 august 2009

Abonare prin e-mail la comentarii

Una dintre facilităţile cerute de mai mult timp pentru Citatepedia este posibilitatea de abonare la comentarii, astfel încât să se primească o atenţionare prin e-mal atunci când apar anumite comentarii. Iată că această facilitate a devenit disponibilă. Configurarea se face de la Opţiuni, deci trebuie să fiţi autentificaţi pe Citatepedia, pentru ca sistemul să ştie despre ce utilizator este vorba.

Adresa de e-mail pe care se face abonarea este cea specificată la Profil. Deoarece numărul comentariilor dintr-o zi poate fi mare, se trimite un singur mesaj zilnic, noaptea, care conţine toate comentariile din ziua precedentă, conform criteriilor de abonare (desigur, dacă nu există comentarii corespunzătoare, nu se timite niciun mesaj).

Sunt disponibile două opţiuni pentru abonare. Prima este modul de abonare, care are, cel puţin deocamdată, 3 variante:

  • toate comentariile care apar
  • comentariile din discuţiile la care utilizatorul a participat anterior – probabil cel mai interesant mod, pentru că facilitează dezvoltarea discuţiilor (recunoaşterea participării la o anumită discuţie se face pe baza adresei de e-mail specificată la momentul respectiv)
  • fără abonare (cu ecepţia celeilate opţiuni)

A doua opţiune permite abonarea, în plus faţă de ce s-a specificat la mod, la comentariile adăugate la autorii specificaţi. Este important ca numele să fie scrise aşa cum apar pe Citatepedia. Dacă aveţi dubii, puteţi adăuga mai multe variante de nume pentru aceeaşi persoană.

Dacă există cereri, putem lua în calcul şi alte criterii pentru abonare.

Pentru claritate, trebuie precizat că Blogul are un sistem separat pentru comentarii la articole, care nu sunt incluse în această abonare, iar pe Forum există posibilitatea abonării la fiecare subiect în parte (Avertizare).

Facilitatea de abonare fiind nouă, iar particularităţile pentru fiecare utilizator fiind diferite, este posibil ca nu totul să decurgă optim. Dacă observaţi vreun neajuns, nu ezitaţi să-l semnalaţi, iar dacă aveţi sugestii, sunt binevenite, ca de obicei.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook