20 iunie 2016

2084. Sfârşitul lumii

Librăria Humanitas de la Cişmigiu organizează miercuri, 22 iunie 2016, de la ora 19:00, o seară dedicată romanului „2084. Sfârşitul lumii” de Boualem Sansal, distins cu Marele Premiu al Academiei Franceze în 2015. La eveniment participă jurnaliştii Ovidiu Nahoi şi Marius Constantinescu, şi publicistul Ioan Stanomir. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.

invit-2084-22iun2016

Michel Houellebecq afirmă:

„2084” e mai dur decât „Supunere”, descriind un adevărat totalitarism religios.

Deţinător al unui număr impresionant de premii literare, atât franceze, cât şi internaţionale, scriitorul algerian Boualem Sansal este, în mod cert, una dintre vocile majore ale literaturii contemporane. Romanul său „2084. Sfârşitul lumii”, tradus în 25 de ţări, a primit Marele Premiu al Academiei Franceze în 2015 şi a fost desemnat drept cea mai bună carte a anului de către revista Lire.

Marianne Payot, de la publicaţia L’Express, explică:

Fabulă, parabolă, pamflet, roman total al unei dictaturi fără Istorie, „2084” îşi înmărmureşte cititorii. La 66 de ani, pentru Boualem Sansal a tăcea înseamnă „o formă de sinucidere”. Dovadă este aceasta fabulă orwelliană şi apocaliptică despre viitorul unei dictaturi religioase.

Bine aţi venit în Abistan, imperiul cu 60 de provincii condus de profetul Abi, devotatul trimis al lui Yolah, încă de la sfârşitul marelui şi sângerosului război sfânt, câştigat de adepţii „unei forme grav degenerate a unei religii sclipitoare” şi care a transformat „bieţi credincioşi inutili în glorioşi şi profitabili martiri”. Ascultare, supunere, amnezie, supraveghere, răbdare, ignoranţă, justiţie expeditivă – toate acestea dau ritmul vieţii de zi cu zi al locuitorilor Abistanului.

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervări la numărul de telefon 021.3114001 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, în limita celor 100 de locuri disponibile, până în data de 22 iunie, ora 18:30.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook