6 martie 2017

Marele Gorsky

Miercuri, 8 martie 2017, ora 19:00, Editura Humanitas Fiction aşteaptă publicul la Librăria Humanitas de la Cişmigiu la lansarea romanului „Marele Gorsky” de Vesna Goldsworthy, flamboaianta poveste pereche a romanului-cult „Marele Gatsby”. La eveniment participă Ioana Avădani, traducătoarea cărţii, Ioana Bâldea Constantinescu, scriitoare şi jurnalist cultural, şi Sandra Ecobescu, preşedintele Fundaţiei Calea Victoriei. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.



Vesna Goldsworthy a strămutat acţiunea romanului în Londra secolului XXI, care nu este cu nimic mai puţin spectaculoasă sau mai puţin efervescenta decât New Yorkul din anii nebuni ai epocii jazzului. Într-o după-amiază ploioasă, în vechiul cartier Chelsea, un oligarh rus fermecător, Gorsky, intra într-o librărie modestă şi oferă pentru reamenajarea ei prima dintr-o serie de sume uriaşe. Pentru acei bani, Nikola, librarul plictisit, dar cu o minte şi o cultură strălucite, trebuie să-i alcătuiască oligarhului o bibliotecă personală impresionantă.

Aceasta va fi instalată în casa de dimensiunile unui palat pe care Gorsky se întâmplă să o reconstruiască chiar lângă modestă locuinţă a librarului. Gorsky îi cere lui Nikola să adune o colecţie plină de gust de titluri din literatură rusă, pe care intenţionează să o ofere marii sale iubiri de altădată, Natalia, regăsita la Londra. Pasiunea oligarhului pentru frumoasă acum măritată cu un englez e mai mare chiar decât averea sa inestimabilă, iar Nikola se va trezi târât el însuşi într-o lume a opulentei, lăcomiei, sexului şi crimei, în timp ce încearcă să-l ajute pe Gorsky să-şi recapete dragostea pierdută.

Vesna Goldsworthy declară:

Gorsky, personajul central al romanului, le datorează la fel de mult celebrilor îndrăgostiţi din literatură rusă precum Oneghin, Vronski şi Jivago, ca şi lui Gatsby. Povestea mea e, de fapt, o poveste de iubire cu cărţi.

Romanul Marele Gorsky a fost nominalizat, în 2015, la Bailey’s Women Prize for Fiction şi a fost numit de Financial Times „cea mai frumoasă ficţiune a anului 2015“.

Accesul la eveniment este gratuit şi se face pe baza unei rezervări prelabile prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook