26 mai 2016

Scenografia ruinei

Muzeul Naţional de Artă al României invită pe cei interesaţi la o nouă manifestare din seria „Opere în prim plan”: conferinţa „Scenografia ruinei”, susținută de Mălina Conțu, muzeograf în cadrul Biroului de Artă Europeană și Artă Decorativă, care are loc miercuri, 1 iunie 2016, de la ora 16:00, în Galeria de Artă Europeană, sala 3.

Anonim italian Capriciu

„Capriciu” de anonim italian, secolul al XVIII-lea


„Capriciul” imaginat de un artist italian din secolul al XVIII-lea propus vizitatorilor pentru lunile iunie, iulie şi august invită la o incursiune în lumea fascinantă a ruinelor. Pentru Secolul Luminilor, ruinele erau vehicule ale evadării într-o lume primordială considerată ideală, rezonând cu nostalgia pentru trecut, cu admiraţia pentru o lume măreaţă şi iremediabil pierdută, dar, mai ales, cu sentimentul fatalităţii existenţei. Capriciul (capriccio), hibrid estetic la limita dintre natură şi arhitectură, conceput ca un dispozitiv scenic, este produsul prin excelenţă al acestui imaginar alimentat de poetica ruinelor.

Miercuri, 1 iunie 2016, de la ora 16:00, intrarea este liberă, iar sâmbătă, 2 iulie 2016, de la ora 12:00, biletul costă 10 lei. Înscrierile se fac la adresa de email programari@art.museum.ro sau telefonic la 021.3148119.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook