25 aprilie 2016

Sărăcuţul lui Dumnezeu

Librăria Humanitas de la Cişmigiu organizează marţi, 26 aprilie 2016, de la ora 19:00, o întâlnire dedicată romanului „Sărăcuţul lui Dumnezeu” de Nikos Kazantzakis, una dintre cele mai iubite şi traduse capodopere ale scriitorului grec.

invitatie_saracutul

La eveniment participă Francisca Băltăceanu, unul din cei mai importanţi hermeneuţi români ai Bibliei şi unul dintre traducătorii Septuagintei în limba română, părintele Dragoş Kelemen, călugăr în cadrul Ordinului Fraţilor Minori Conventuali, ordin întemeiat de Sfântul Francisc din Assisi, şi Dan C. Mihăilescu, scriitor şi critic literar. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, directorul Editurii Humanitas Fiction.

Sfântul Francisc, „sărăcuţul lui Dumnezeu”, este, aşa cum ni-l înfăţişează sensibilitatea şi ochiul subtil de mare scriitor al lui Nikos Kazantzakis, întruchiparea eternei, scrâşnitei înfruntări dintre spirit şi carne, a neobositei aspiraţii către mântuire, credinţă şi dragoste – de Dumnezeu, de oameni, de întreaga creaţie –, a nesfârşitelor haruri, dar şi a nesfârşitelor frământări şi lupte interioare duse de căutarea şi practicarea statornică a virtuţii. Chipul lui aureolat, blând şi sever deopotrivă, stă mărturie despre simplitatea şi misterul unei vieţi sfinte pe cât de luminoasă, pe atât de înspăimântătoare în splendoarea ei – viaţa unei odrasle de nobil din Umbria care tânăr fiind se visa cavaler, dar care ajunge, prin asceză şi iubire desăvârşită de Dumnezeu, minunea din Assisi, călăuză a Bisericii creştine şi sfânt al lumii întregi.

Roman ce recompune viaţa Sfântului Francisc din Assisi, „Sărăcuţul lui Dumnezeu” a fost tradus în peste treizeci de limbi şi publicat în mai mult de patruzeci de ţări. Multe dintre versiuni, precum cea germană, engleză ori spaniolă, au cunoscut mai bine de zece ediţii succesive. Traducerea în limba romană este semnată de regretatul Ion Diaconescu.

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervări la numărul de telefon 021.3114001 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, în limita celor 100 de locuri disponibile, până în data de 26 aprilie, ora 18:30.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook