6 aprilie 2017

Lansarea raftului „Cărţile părinţilor”

Librăria Cărturești din Iulius Mall, Cluj, îi invită pe cei interesaţi vineri, 7 aprilie 2017, de la ora 18:30, la o discuţie despre „Cărțile Părinților” în ceainăria de la demisol, cu o prezentare susținută de Domnica Petrovai, fondatoarea Mind Education Health și Școala pentru cuplu.



Ideea unui raft tematic lunar cu cărți de psihologie și dezvoltare personală a venit în urma colaborării excelente cu Domnica Petrovai, psiholog și psihoterapeut care a susținut în librăria Cărtureşti Cluj două serii de întâlniri („Crești odată cu copilul tău” și „La bine și la greu – viața în cuplu”), foarte apreciate de participanți. A contribuit și încrederea sa în puterea cărților de a transmite informații valoroase, aplicabile în viața noastră de zi cu zi și cu impact benefic asupra ei.

Într-o mare de cărți dedicate dezvoltării personale din care e uneori greu să alegi ce e bun și eficient, ne-am dori ca acest raft să reprezinte o garanție a calității, prin faptul că informația a fost analizată de un specialist.

Pentru aprilie tema aleasă este „Cărțile părinților” și Domnica Petrovai explică de ce:

Din fericire, din ce în ce mai mulți părinți sau viitori părinți sunt interesați de psihologia copilului și a dezvoltării. Cum să-mi înțeleg copilul și să știu să îi ofer ceea ce e necesar pentru a crește sănătos, cu încredere în el sau ea și în ceilalți. Cum să reacționez când își exprimă nevoile prin comportamente pe care le percep ca fiind „problematice”. Sau cum știu de ce are el de fapt nevoie. Cât de mult mi-a influențat relația cu proprii mei părinți și cu partenerul relația cu copilul. Ne dorim să nu repetăm „greșeli” ale părinților noștri, dar nu știm adesea cum să ne recăpătăm controlul și să construim o altfel de relație cu copilul nostru.

O întrebare pe mulți și-o pun e „De ce să citim cărți pentru a ne crește copilul?”. „Îl iubim și asta e cel mai important”, se gândesc ei, și au dreptate. Când un copil se simte iubit în modul cel mai profund, când se simte în siguranță și are încredere în noi, se dezvoltă și evoluează așa cum are el nevoie. Însă, din păcate, mulți dintre noi nu am trăit „iubirea” fără abuz, sacrificiu, critică, răceală, detașare sau ignorare. Și noi, ca părinți, avem nevoie să reînvățăm, să trăim într-o relație sigură, de încredere, pentru a-i oferi copilului iubirea de care are nevoie.

Și aici ne ajută cărțile – să ne înțelegem, să-l înțelegem pe cel de lângă noi și să înțelegem nevoile copilului, mai ales atunci când ne pierdem controlul, ne înfuriem, ne îngrijorăm, judecăm sau ne înspăimântăm. Nu este nevoie să învățăm din greșeli, multe dintre ele pot fi prevenite prin cunoaștere. Devine liniștitor momentul când te înțelegi și știi ce să faci, iar atunci când greșești să te ierți și să repari. Nu există părinte „perfect”, cu toții greșim, însă reparăm, pentru că ne pasă, și nu vrem să rănim, cu compasiune pentru noi și cel de lângă noi. Copiii noștri au nevoie de părinți autentici, onești și care știu să se bucure de viața lor, să le fie alături, „la bine și la greu”.

Alte întrebări foarte firești sunt „Ce să citesc? Cum să aleg? Care sunt textele și autorii potriviți?” Pentru că există multe opțiuni, mulți autori, perspective diferite, uneori contradictorii. O recomandare te ajută să te ghidezi și să câștigi timp în procesul evoluției tale personale și a familiei și copilului tău.

Participarea este liberă și în ziua evenimentului cărțile de la raft au 20% reducere.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook