5 februarie 2018

Dincolo de iarnă

Editura Humanitas Fiction invită pe toți cei interesați la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 7 februarie 2018, ora 19:00, la lansarea romanului „Dincolo de iarnă” de Isabel Allende, recent apărut și tradus de Cornelia Rădulescu. La eveniment vorbesc scriitoarea și jurnalista Ana Maria Caia, scriitoarea Ana Barton și Nona Rapotan, editor coordonator Bookhub.ro. Seara este moderată de Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.



Isabel Allende construiește în „Dincolo de iarnă”, cel mai nou roman pe care l-a publicat, o poveste despre solidaritate, iertare și puterea vindecătoare a dragostei, abordând cu mult curaj teme de acută actualitate pentru societatea americană precum violența, imigrația sau migrația economică și efectele ei asupra copiilor. Mottoul ales de îndrăgita scriitoare pentru această carte este un celebru citat din Albert Camus:

În toiul iernii, aflam în sfârșit că port în mine o vară de neînvins.

În Publishers Weekly se spune:

Impregnat de lirismul caracteristic lui Isabel Allende și ingenios construit, romanul de fața pune în discuție într-un mod magistral ce înseamnă a respecta, a ocroti și a iubi.

În timpul unui viscol care paralizează orașul New York, personajele acestui roman se luptă, fiecare în felul său, cu iarna: o jurnalistă chiliană plină de viața, o tânără guatemaleză aflată ilegal în SUA și un profesor universitar circumspect. Toți trei, uniți într-o aventură dramatică, își vor descoperi forța interioară și vara de neînvins pe care o poartă în suflet.

În Brooklynul înzăpezit, o tamponare ușoară în trafic declanșează o vibrantă poveste de iubire târzie. Richard Bowmaster, un profesor universitar ipohondru și solitar, lovește mașina condusă de o guatemaleză, Evelyn Ortega, care trăiește și lucrează ilegal în casa unui afacerist dubios. Ceea ce la început pare un accident minor ia o turnură neașteptată când tânăra, în mod evident terorizată, sună la ușa lui Richard. Speriat, acesta cere ajutorul Lucíei Maraz, proaspăta lui chiriașa și colegă, o chiliană greu încercată de viață, dar voluntară și optimistă. În jurul acestor trei personaje se construiește un roman bogat, palpitant și de mare intensitate emoțională, în care sunt prezente, ca în multe dintre cărțile lui Isabel Allende, elementul magic și încrederea într-o forță capabilă să ajute la restabilirea ordinii și a justiției naturale.

Revista People consemnează:

În acest roman minunat de mistere, aventură și dragoste, Allende pendulează între trecut și prezent, între Brooklyn și Guatemala, Chile și Brazilia. Veți scotoci după iubire și răspunsuri – dar adevărata recompensă a cărții este mesajul mereu actual despre semnificația cuvântului „acasă”.

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook