13 mai 2014

Christopher Ryan: Am evoluat pentru diversitate sexuală?

Ideea că bărbații și femeile au fost întotdeauna în relații sexuale monogame exclusive definește doar percepția modernă. Dar se pare că înainte de apariția agriculturii, oamenii ar fi fost destul de promiscui. Autorul Christopher Ryan prezintă dovezi controversate conform cărora ființele umane sunt, prin natură, înclinate spre diversitate sexuală, în speranța că o înțelegere mai adâncă poate pune capăt discriminării, rușinii și așteptărilor nerealiste care distrug relațiile.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Christopher Ryan: Am evoluat pentru diversitate sexuală?"

  1. Scurtu Sorin Izvoraş spune:

    1. “Homosexualii” sunt în general persoane cu o mare sensibilitate,ce pot “simţi” mai bine decât alţii efluviile de IUBIRE Dumnezeiască (DUMNEZEU=IUBIRE=>INSUFLARE =>SUFLET) ,Pură, provenite în general de la persoane cu o sensibilitate cel puţin asemănătoare, indiferent de sex (ca explicaţie suplimentară, IUBIREA este a tot cuprinzătoare , însă nu trebuie confundată cu atracţia – ceea ce se petrece în acest caz-, atracţie ce există numai între sexe diferite, fiind denumită şi DRAGOSTE=>ÎNDRĂGOSTIRE=>UNIRE=>COPII=>ALTE SUFLETE cu bază selecţionată din două AND-uri).
    2. Însă , cum se spune , necuratul încearcă de fiecare dată, cu “mărinimia încuviinţării” lui DUMNEZEU ,să atragă sufletele aflate în ipostaze sensibile, (în care prima alegere , cea intuitivă, este întotdeauna cea corectă), să introducă îndoiala în această primă alegere- oare chiar este bine,sau este rău- cu aceasta dând ghes către următoarea mutare.
    3. Dacă aceste prime semne sunt interpretate corect- este bine că există aceste efluvii, această atracţie inconfundabilă însă – îndoiala afirmă, în urma antecedentelor milenare- bine, bine, dar cu ce mă aleg din asta….adică sexul??!
    4. ( Iubirea pură, DUMNEZEIASCĂ, ar trebui să fie considerată ca dăruire sufletească şi primar umană, de slujire a celuilalt, de înţelegere, de sacrificiu aparent, aparent deoarece tot binele se întoarce. Iubirea faţă de aproapele, şi mai ales faţă de duşman are frumuseţea ei, răsplata ei, colosală, de negândit până nu o trăieşti.) 5- Bine, bine spune cel rău, dar cu sex-ul cum rămâne, că de, fără el nu se poate- zice el.
    bis – Ba, spunem noi, se poate şi âncă foarte bine, pentru că nu degeaba spune învăţătura, “creşteţi şi vă ânmulţiţi”, ceea ce nu se poate decât în condiţiile bine ştiute.
    5. Înţelegerea acestor comandamente, respectarea lor ,ne dă realizarea sufletească supremă, fără a ne îndepărta de la simţirile noastre, de la IUBIREA ce există indiferent de vrerea noastră, dar o canalizează pe căi BUNE,CURATE,CREATOARE.
    6. Oare a citit cineva cartea în care se spune că aceia ce cad în “mrejele” necuratului au în ei pedeapsa pentru faptele (nu simţirile) lor? Şi aceasta este scrisă acum 2000 de ani, iar acum câţiva ani a fost certificată de către oamenii de ştiinţă- medici.
    7. Deocamdată acestea sunt doar consideraţii pe “marginea” acestui subiect, însă prin analiză şi înţelegere proprie a experienţelor proprii sau ale celorlalţi, putem trage propriile concluzii necesare.
    8. DUMNEZEU nu ne obligă să venim spre/la el, ci ne lasă liberul arbitru, pentru a vedea la ce nivel de înţelepciune şi determinare spre cele bune am ajuns. Dacă nu răspundem corect acestui test, necuratul este lăsat să ne mai chinuiască un pic, în aparenţă plăcut, dar trecător, cu consecinţe dezastruoase de obicei, până ne”vine mintea la cap” şi putem accede la următorul test, de obicei cel final, ce ne poate salva chiar şi în ultima nanosecundă, dacă demonstrăm că am înţeles “lecţia.”
    9. Să începem cu bacteriile şi microbii- exact despre ele vorbeşte SCRIPTURA când spune de „pedeapsa ce o poartă în el cel ce păcătuieşte” prin homosexualitate, iar acest lucru a fost atestat de ultimele cercetări ştiinţifice medicale.
    10. Homosexualii nu sunt trataţi special de către societate, ci ei se apără, câte o dată agresiv sau persuasiv de cei ce nu îi înţeleg, ei fiind primii ce nu pricep de fapt “cum vine asta”!!!.
    11. Prin cele scrise de mine, s-ar putea ca ei să fie primii care să-şi facă o analiză pertinentă, în cunoştinţă de cauză şi să tragă concluziile corecte (poate eu să greşesc în vre-un fel) şi de asemenea să acţioneze (neuitând că prima decizie este cea bună) corect în consecinţă. IUBIREA rămâne, însă interpretarea poate fi cea corectă. Vezi nr.4 şi 8.
    12. Eu nu fac filozofie, ci interpretez cât mai concis, corect, imparţial ceea ce am văzut, citit, trăit etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook