24 iunie 2008

Visătoarele

VisătoareleMiercuri, 25 iunie 2008, la Librăria Cartureşti (str. Pictor Verona nr. 13), începând cu ora 18:00, Editura Polirom organizează lansarea romanului „Visătoarele” de Alexandra Ares, unul dintre cele cinci titluri cu care debutează colecţia „Romance”. Alături de autoare, la eveniment vor mai fi prezente actriţele Ilinca Goia şi Mihaela Sîrbu, scriitorul Ioan Mihai Cochinescu, criticii Lucia Verona şi Alexandru Matei.

Visătoarele” (traducere din limba engleză de Larisa Copăceanu) prezintă o America în care goană după himere contrastează dureros cu realităţile dificile ale vieţii.

Este un roman antrenant, în care autoironia şi luciditatea se împletesc minunat cu interludiile lirice, care îi dezvăluie cititorului o imagine demitizată a „visului american”. Cartea descrie experienţa unei românce emigrate în America – ţara care i-a populat toate visurile copilăriei şi adolescenţei. După şapte ani petrecuţi la New York, în care a încercat fără succes să-şi facă o carieră în televiziune şi a trecut prin mai multe relaţii amoroase din care părea să lipsească mereu ceva, Kitty descoperă că „visul american” e de fapt o mare iluzie şi, copleşită de sentimentul dezrădăcinării, hotărăşte să se întoarcă la Bucureşti, unde locuiesc părinţii ei. Însă în ultimul moment, după ce şi-a dat demisia şi si-a cumpărat biletul de avion, o prietenă o invită să viziteze Los Angelesul, iar în această călătorie plină de peripeţii Kitty întâlneşte bărbatul visurilor sale şi, pentru prima dată în viaţă, simte fiorul adevăratei iubiri. Un roman despre speranţă şi deziluzie, „Visătoarele” surprinde cu subtilitate capcanele primejdioase ale visurilor care ne orbesc în asemenea măsura, încât devenim incapabili să mai vedem realitatea.

Absolventa a Facultăţii de Teatrologie din cadrul UNATC Bucureşti, Alexandra Ares a lucrat ca redactor şi realizator pentru Redacţia Teatru din TVR (1992-1997), realizând zeci de emisiuni Gong, Scena şi Maeştrii Teatrului Românesc, printre care: Profil Victor Rebengiuc la 60 de ani (1993), O anumită stare de spirit cu Alexandru Darie (1995), Avignon (1995), Amintiri din viitor (1997) şi docudrama „Danaidele” la New York cu George Ivaşcu (1997). În 1998 a emigrat în Statele Unite, la New York şi a lucrat pentru diverse televiziuni, case de producţie şi sindicate de ştiri americane (1999-2005), pentru Adunarea Generală a ONU (2005) şi UNDP (2006). În prezent îşi împarte timpul între Manhattan şi Bucureşti şi scrie atât în limba engleză, cât şi în limba română. În România a mai publicat „Exilată în trecut”, la Editura Cartea Românească, „Sam Shepard, un rebel al rigorii mortale”, la Editura Aldine, şi piesa bilingvă „Waking Beauty – Frumoasa adormită şi trezită”, care s-a jucat într-un spectacol-lectură pe Off-Broadway şi a fost distribuită în Drama Bookstore din New York. „Dream Junkies” („Visătoarele„) este primul ei roman.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook