Singular – lamentări, observaţii, studii, poezii şi alte texte
AG Weinberger și Libris Editorial invită cititorii la lansarea volumului „Singular – lamentări, observații, studii, poezii și alte texte”, prima apariție editorială ce aparține muzicianului AG Weinberger. Lansarea cărții are loc vineri, 28 aprilie 2017, de la ora 19:00, la Libraria Cărturești Carusel, Strada Lipscani, nr. 55, Centrul Istoric – Bucureşti.
Iată ce spune AG Weinberger despre frică:
Convingerile fiecăruia sunt intangibile și inviolabile. Adevărul meu este numai al meu, iar adevărul tău îți aparține în deplinătatea lui. Problema apare atunci când nu suntem capabili să ne asumăm și nu ne acceptăm adevărul propriu ca să ne permitem să fim relaxați acceptând întocmai adevărul celuilalt. La intersecția acestor situații se creează un soi de frecare termică comportamentală și de atitudine. Acest lucru generează cel mai mare blestem ce poate plana asupra omului: frica.
Când intervine frica, devii vulnerabil și expus… devii un agent al necuratului și o pacoste pentru cei din jurul tău. Când ești cuprins de frică, tot ambalajul tău corporal întreținut și atent cosmetizat devine doar o scuză pentru iluziile tale existențiale și un paravan docil pentru presupusul tău adevăr afișat… Devii doar o amintire dezgustătoare a unei mâini transpirate și lipicios de rece în cazul în care vei avea tupeul să dai mâna cu cineva…
Dar dacă ești contemporan cu tine însuți și ești deschis la tot ce te înconjoară, atunci nu ai de ce să-ți fie frică. În acest caz nu ai voie și nu ai nevoie să umbli aplecat și servil prin lume… nu vei avea complexe de inferioritate și își vei descoperi dimensiunea istorică de care înaintașii tăi nu au avut curajul să se folosească.
Alegerea întotdeauna îți aparține… numai ție… dar atenție! Doar tu ești răspunzător pentru deznodământul alegerii asumate… nimeni altcineva.
Ești ceea ce îți permiți să fii… dacă poți… iar dacă nu, oricum te dizolvi în puțul septic al istoriei… și nu ești singurul.
Raluca Moisan spune:
Încunoştinţat de sinele său, AG Weinberger poartă în cele două sute de pagini ale volumului de faţă mesajul apologiei izolării. Nu teoretizează, ci, precum existenţialiştii, respiră tema răului din lume, o mestecă la vedere, asumându-şi inevitabila povară a indezirabilităţii mulţimii. Vibraţia puternică a unei existenţe uliseene, curajul asumării, îi conferă lui AG Weinberger privilegiul desenatorului propriei poetici, esenţializând sonoritatea zgomotului diurn în relaţie cu etica individuală. Logosul este unul frust şi neiertător nu doar prin săgeţile aruncate propriului său ego, ci, mai ales, în raportarea sinelui la mulţime şi la propriul adevăr.