19 aprilie 2011

Shakira construieşte o şcoală în ţara natală

Una dintre cele mai active personalităţi internaţionale în domeniul filantropic, Shakira a asistat recent la startul lucrărilor pentru construcţia unei noi şcoli în ţara sa natală, Columbia. Artista a pus astfel prima cărămidă la temelia şcolii Cartagena de Indias, un proiect susţinut de propria sa fundaţie de caritate, Barefoot Foundation.



Proiectul Cartagena de Indias school, destinat unei comunităţi cu peste 1500 de copii, nu este primul de acest gen în care Shakira se implică prin intermediul fundaţiei sale. Aflată recent într-o vizită în Haiti, artista a donat 400.000 de dolari pentru reconstrucţia unei şcoli din Port-au-Price, una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ de pe insulă, puternic afectată de cutremurul din 2010. Un alt proiect recent derulat a fost cel destinat victimelor din Japonia, pentru care artista s-a implicat alături de alte staruri internaţionale în realizarea unui album muzical intitulat sugestiv „Cântece pentru Japonia”. Piesa Shakirei, „Whenever, Whenever”, a fost inclusă pe compilaţie, alături de alte 37 de hit-uri de top, toate încasările din vânzarea albumului fiind destinate ajutorării victimelor catastrofei din Japonia.

Activităţile filantropice ale Shakirei i-au adus acesteia şi un titlu onorific oferit de Harvard Foundation, devenind Artistul Anului 2011. Distinctia primită din partea perstigioasei universităţi este o recunoaştere a realizărilor sale în muzică şi nu numai, implicările sale în proiecte de caritate nefiind trecute cu vederea: „Contribuţiile aduse muzicii şi universului creativ deopotrivă au fost aclamate de oameni din întreaga lume, artista fiind în acelaşi timp admirată pentru eforturile sale umanitare realizate prin intermediul propriei fundaţii Barefoot”, a declarat directorul Fundaţiei Harvard, S. Allen Counter. Shakira se alătura astfel unei colecţii impresionante de artişti care au fost onoraţi de-a lungul anilor cu aceeaşi disttincţie, printre care Matt Damon, Salma Hayek, Will Smith şi Sharon Stone.

Shakira se va afla primăvara aceasta şi la Bucureşti, unde pe 7 mai 2011 va susţine un concert în Piaţa Constituţiei. Organizat de Emagic, show-ul este inclus în cadrul noului său turneu mondial – „The Sun Comes Out”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook