31 iulie 2014

Seminar de traduceri literare din limba maghiară în limba română

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, în colaborare cu Fundația Casa Traducătorilor din Ungaria și Institutul Cultural Român (ICR), organizează un seminar maghiar-român de traduceri literare în toamna anului 2014. Seminarul le oferă tinerilor pasionați de literatură, cunoscători ai limbilor maghiară și română, posibilitatea de a se familiariza cu noțiuni de teorie și mai ales de practică a traducerii literare. Unele traduceri realizate în cadrul seminarului vor apărea în periodice sau în volum.

Seminarul se desfășoară în Casa Traducătorilor Maghiari din localitatea Balatonfüred, în intervalul 1-6 septembrie 2014, și reuneşte un număr de maximum șase cursanți. Seminarul se desfășoară sub îndrumarea reputatului traducător George Volceanov.

Participarea este gratuită. Participanții vor primi o bursă pentru acoperirea cheltuielile curente pe durata seminarului.

Se pot înscrie persoane cunoscătoare ale limbilor române și maghiare interesate de traducerea literară. Candidații își vor trimite atașat CV-ul și traducerea în limba română a unei poezii sau a unui text în proză de aproximativ 2000 de semne, precum și traducerea fragmentului de proză anexat, la adresa geovolceanov@yahoo.com. Nu este necesară o listă de scrieri publicate sau dovada absolvirii unor specializări în domeniu.

Candidaturile pot fi depuse până la 18 august 2014.

Pentru informații suplimentare puteţi trimite un mesaj către Adorjáni Anna – anna.adorjani@bumkk.ro sau George Volceanov – geovolceanov@yahoo.com.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook