27 martie 2015

Secrete la vedere

Muzeul Naţional de Artă al României lansează un nou tip de prezentări în Galeria de Artă Europeană, sub titlul „Secrete la vedere”. Acestea sunt oferite publicului vizitator începând cu data de 1 aprilie 2015, în prima zi de miercuri a fiecărei luni calendaristice (miercurea gratuită), de la orele 11:30 şi 14:30, durata lor fiind de aproximativ o oră.

prezentare in GAE

Prezentările ghidate fac parte dintr-un un proiect organizat şi susţinut de către voluntarii adolescenţi ai muzeului, membri ai Consiliului Adolescenţilor (CADO), împreună cu educatorii muzeali ai MNAR.

Lucrările de artă ascund secrete chiar sub ochii noştri, secrete pe care s-ar putea să nu le descoperim dacă vizităm muzeul pe cont propriu. Astfel, fără a fi o abordare exhaustivă a patrimoniului Galeriei de Artă Europeană, aceste prezentări îşi propun să scoată în evidenţă trei sau patru lucrări prin intermediul poveştilor din spatele lor. Sunt oferite detalii mai puţin cunoscute despre procesul de restaurare sau detalii inedite legate de viaţa artiştilor şi de maniera de lucru din atelierul acestora.

Prezentările au lunar câte o lucrare vedetă diferită. Deşi traseul propus de tinerii voluntari poartă vizitatorii prin aceleaşi săli ale muzeului, fiecare lună prilejuieşte descoperirea unor noi secrete şi a unor noi poveşti.

Înscriere se face în ziua susţinerii ghidajului, la casa de bilete a Galeriei de Artă Europeană. Participarea este gratuită.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook