Seara Dale Carnegie
Luni, 17 februarie 2014, de la ora 19:00, Curtea Veche Publishing organizează, la Librăria Humanitas Cișmigiu, “Seara Dale Carnegie” – o discuție practică despre principiile de dezvoltare personală propuse de renumitul autor și despre ce înseamnă “Secretele succesului” în societatea contemporană. La dezbatere participă, alături de reprezentanții Curtea Veche Publishing, membri ai Dale Carnegie Training România: Mihaela Perianu, General Manager Dale Carnegie Training Romania, Andrei Popescu, master trainer, și Doru Dinu, trainer.
Pentru Curtea Veche Publishing, aceasta este o întâlnire specială, “Secretele succesului” fiind cartea care, în 1998, a inspirat apariția editurii și primul volum publicat, volum ce în continuare este bestseller al editurii. Au urmat, de-a lungul anilor, titluri noi din seria de autor, precum “Liderul poti fi tu”, “Lasă grijile, incepe sa trăiești”, “Cum să vorbim în public”, “Tehnici de a vinde” și “Secretele succesului în era digitală”, toate publicate la Curtea Veche Publishing.
Sfaturile lui Dale Carnegie vă arată cum să deveniţi un interlocutor agreabil, de ce e bine să faceţi complimente dezinteresate, când e cazul să vă retrageţi dintr-o dispută, ce anume trezeşte dorinţa de cooperare a partenerilor, cum să faceţi o bună impresie de la prima întâlnire, cât de important e zâmbetul, prin ce strategii vă puteţi autopromova în ochii celorlalţi, în ce fel puteţi adresa critici fără să provocaţi resentimente, de ce e recomandat să vă admiteţi propriile greşeli înainte de a le face reproşuri altora, cât de adevărat e proverbul care spune că „vorba dulce mult aduce“, cum să răspundeţi la plângerile altora, unde se termină sinceritatea şi începe brutalitatea, de ce nu funcţionează pe termen lung strategia de a da ordine, cum să vă ajutaţi ajutându-i pe ceilalţi — şi multe altele.
Dale Carnegie dovedeşte că, în cele din urmă, ceilalţi ne vor trata exact aşa cum îi tratăm. Comportamentul interlocutorilor oglindeşte propriul comportament.
Dale Carnegie (pe numele lui real Dale Carnegey) s-a născut pe 24 noiembrie 1888 la o fermă săracă din Missouri şi s-a stins din viaţă pe 1 noiembrie 1955, la Forest Hills, New York. Este considerat cel mai mare autor de literatură motivaţională al secolului XX. După absolvirea facultăţii, vinde cursuri prin corespondenţă în Nebraska şi obţine câteva roluri ca actor la New York, fără mare succes. În 1912, este angajat de Young Men Christian Association să predea cursuri pentru adulţi şi descoperă, accidental, o metodă prin care poate diminua teama celor care vorbesc în faţa unui public numeros. Astfel începe faimoasa carieră de orator şi autor de mare succes a lui Dale Carnegie.
În 1936, Dale Carnegie publică “How To Win Friends and Influence People”, (“Secretele Succesului – cum să vă faceți prieteni și să deveniți influent”), care a înregistrat încă de la publicare un succes răsunător. De-a lungul anilor, această lucrare, considerată opera de referinţă a lui Carnegie, s-a vândut în peste 15 milioane de exemplare. Ea a fost tradusă în toate limbile de circulaţie internaţională, iar în limba română a apărut la Curtea Veche pentru prima dată în anul 1997. O altă lucrare de referinţă, publicată în 1948, este “How to Stop Worrying and Start Living”, apărută în limba română la Curtea Veche Publishing sub titlul “Lasă grijile, începe să trăieşti” — o colecţie de sfaturi uşor de pus în aplicare pentru a face faţă mai bine stresului. Dintre cărţile lui Dale Carnegie, aceasta a avut cel mai mare succes în Europa.
Eforturile lui Dale Carnegie de răspândire a unor metode prin care ne putem optimiza relaţiile cu semenii şi cu lumea au fost continuate de Fundaţia Carnegie. Cursurile pe care Carnegie însuşi le-a iniţiat şi predat sunt frecventate şi astăzi de zeci de mii de oameni din întreaga lume, confirmând actualitatea şi utilitatea metodelor scriitorului. Aprofundarea acestor practici e vitală pentru toţi cei care doresc să ocupe posturi importante în ierarhiile companiilor occidentale.