26 noiembrie 2010

Scindat

Universal Channel va fi difuza în premieră în România, în fiecare luni, de la ora 22:00, începând din 29 noiembrie 2010, un nou serial poliţist. Acesta se numește „Scindat” („Shattered”) și este un thriller/dramă ce îl are ca protagonist principal pe detectivul Ben Sullivan (interpretat de Callum Keith Rennie), de la secția de Omucideri, care este ajutat de noua lui parteneră Amy Linch (interpretată de Camille Sullivan) în soluționarea a diferite cazuri de crimă din Vancouver. Inteligența și forța protagonsitului principal, cărora li se adaugă atmosfera și misterul cu totul demne de un film noir, sunt ingrediente ce intră în formula oricărui serial polițist de calitate.



Detectivul Ben Sullivan are un secret ce va ieși la suprafață. Considerat neobișnuit de perspicace de toți colegii săi, prin capacacitate sa de a se descurca în momente-cheie, atât foștii, cât și actuala lui parteneră nu știu, însă, cu adevărat cauza acestei perspicacități. Ben suferă de boala identității disociative, și are multiple personalități. Boala fusese amplificată și mai mult de răpirea fiului său, Adam. Ca urmare a acestui fapt apar tensiuni în relația cu soția sa, Ella (interpretată de Molly Parker), singura care știe de problema lui. Vom ajunge să descoperim că, de fapt, momentele acelea de genialitate sunt datorate pierderilor sale de conștiință, stârnite de cele mai multe ori în condițiile de stres și solicitare maximă. În acele momente, el trece într-o altă personalitate, dar cu toate că este conștient de existența lor, detectivul nu își amintește deloc ce anume se întâmplă în acele clipe.

Așadar, dincolo de rolul său de detectiv într-un Vancouver cufundat în mister, cunoaștem drama unui om care trebuie să-și îndeplinească rolul, iar în același timp să se confrunte cu boala sa, fără a ști când va trece într-o altă personalitate. Serialul continuă linia lui „Monk”, cu toate că pe un ton mult mai serios, în care protagonistul principal suferă de o boală psihică cu rol decisiv, însă, în crearea profilului său de detectiv, dar totodată face trimitere la drama oamenilor suferind de o astfel de boală și care trebuie în fiecare zi să înfrunte consecințele ei.

În cazul acestei producții canadiene, rolul principal îi revine actorului Callum Keith Rennie, care îl interpretează pe Ben Sullivan. În vârstă de 50 de ani, acesta este cunoscut mai ales pentru rolurile sale în serialele „Battlestar Galactica” și „Californication”, ce i-au adus recunoaștere internațională.

Articol de Răzvan Sebeş (masterand MTTLC)

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook