7 ianuarie 2013

Scarlett Johansson îşi face debutul în “Pisica pe acoperişul fierbinte”

Scarlett Johansson intră în rolul lui Maggie Pollitt în noua producţie a piesei „Cat on a Hot Tin Roof” („Pisica pe acoperişul fierbinte”) de Tennessee Williams, la Richard Rodgers Theatre din New York, rol pe care Dame Elizabeth Taylor l-a făcut faimos în filmul adaptat pentru marile ecrane în 1958, o seducătoare care apare într-un neglige din satin. Însă Scarlett Johansson a dorit să îndepărteze elementele sexuale ale versiunii sale scenice.



Actriţa, fără niciun dubiu una dintre cele mai atrăgătoare femei ale cinematografiei, a declarat recent că se teme că va atrage furia criticilor de teatru, pentru că a diminuat intenţionat latura sexuală a personajului pe care îl interpretează.

Deşi scenele amintesc de adaptarea clasică a lui Elizabeth Taylor, Scarlett Johansson a captivat atenţia publicului în rolul viselor sale. A purtat o rochie de un galben pal, de lungime medie, un şirag de perle şi un ruj cu o tentă rozalie, dar şi o cămaşă de noapte cu dantelă din mătase de culoarea piersicii.

A evitat chiar şi să vadă ecranizarea cu Elizabeth Taylor, pentru că este convinsă că ar fi o “idee groaznică”, adăugând: “Nu că aş vrea să spun ceva despre film, doar că povestea noastră e o versiune diferită.”

Scarlett Johansson a declarat pentru Associated Press: “Cred că sexualitatea ei este deseori exploatată şi supra-apreciată. E o parte neimportantă a poveştii. Fireşte că e vorba şi de circumstanţe şi de cadrul poveştii şi cuvintele care sunt deja acolo. Nu e nevoie să te drapezi într-un cearceaf din satin şi să te plimbi de colo colo pe scenă. E o piesă cu adevărat frumoasă, absolut perfectă, cred. Dacă piesa nu are succes, e vina noastră.”

După divorţul de Ryan Reynolds, Scarlett Johansson a declarat: “M-am simţit extrem de vulnerabilă în ultimii ani, mai mult ca niciodată, şi nu mai voiam să accept roluri în filme sau în teatru doar ca să evadez de modul în care mă simţeam. Când am vrut să lucrez din nou, mi-am dorit să joc femei adulte, dure, care ştiu care-i preţul pe care trebuie să-l plătească ca să supravieţuiască.”

“Mă simt de parcă aş fi făcut tranziţia de la o femeie tânără la feminitate de o bună perioadă de timp. Acum, când mă apropii de 30 de ani, cu cei câţiva ani pe care i-am trăit, simt că durerile mele au rămas în urmă. E bine să mă simt fericită.”

“Scarlett este incredibil de directă pentru că eu cred că a învăţat de la viaţă că orice altceva este o pierdere de timp şi de energie”, a spus doamna Monk, directoarea de distribuţie care a fost cea mai apropiată de Scarlett Johansson după ce au petrecut săptămâni de zile în sala de repetiţii.

Personajul încăpăţânat şi pragmatic al lui Maggie a fost deja întruchipat de o listă lungă de dive – Elizabeth Taylor, Jessica Lange, Kathleen Turner, Ashley Judd şi Anika Noni Rose.

Scarlett Johansson a câştigat anterior un premiu în 2010 pentru debutul său pe Broadway într-o producţie a lui Arthur Miller, „A View From the Bridge” („Vedere de pe pod”).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook