24 septembrie 2008

Pulse

Clubul Fabrica (strada 11 iunie nr. 50, Bucureşti) prezintă sâmbătă, 27 septembrie, şi duminică, 28 septembrie 2008, de la ora 20:00, primele două spectacole „Pulse”, în regia lui Javier Opazo Madariaga (Chile).

Pulse

Când ai de-a face cu o situaţie dificilă, primul impuls este să reacţionezi. „Pulse” vorbeşte despre legi vechi care ne-au călăuzit rasa de-a lungul timpului. „Pulse” este o poveste a unui grup de oameni care supravieţuiesc unei catastrofe şi încep căutarea unui nou început. Este un spectacol dinamic, care combină mişcarea cu textul, măştile şi digital media. „Pulse” nu pune întrebări moralizatoare şi nu face judecăţi, ci doar ridică o problemă la care fiecare trebuie să caute un răspuns.

Distribuţia este alcătuită din Oleg Apostol, Adriana Bordeanu, Adriana Butoi, Petru Ciobanu, Roxana Condurache, Irina Duţă, Clara Flores, Emilia Manea, Juliana Nagy, Cristian Nanculescu, Alexandru Pamfile, Ana Turos, Silviana Vişan. Regia este semnată de Javier Opazo Madariaga, asistat de Bogdan Drăgoi. Iniţiatorul şi coordonatorul proiectului este Alexandru Mihăescu.

Javier Opazo Madariaga s-a născut în Chile, pe 2 mai 1971, în oraşul Vallenar, Atacama. După absolvirea liceului, s-a mutat în capitala Santiago de Chile, unde începe studiile în comunicare şi estetica audiovizualului, un punct important în parcursul lui academic. După terminarea acestor studii, se înscrie la Universitatea de Arte şi Ştiinţă, ARCIS, în Santiago de Chile, şi aici începe studiile despre teatru. Astfel îl întâlneşte pe Carlos Medina, un om de teatru chilian care trăieşte în Berlin, care în timp a devenit mentorul său. Javier Opazo Madariaga părăseşte Chile şi se mută în Berlin, unde trăieşte şi în prezent. Împreună cu mentorul său, începe o investigare despre conceptele estetice teatrale pe scene diferite şi ţări diferite. În urma studiilor sale de dramaturgie, comunicare şi regie de teatru, continuă să cerceteze limbajul teatral care conţine mişcare, dans şi lucrul cu textul ca elemente fundamentale. Acest limbaj i-a permis lui Javier Opazo Madariaga să aibă şi o activitate pedagogică în Facultatea de Psihologie din Santiago de Chile, unde s-a întors pentru un an şi jumătate. De asemenea, a fost profesor în Şcoala de Artă Dramatică din Santiago de Chile.

Pulse

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook