5 iunie 2012

Pe urmele lui Caragiale la Berlin, cu Corul Madrigal şi Rodica Mandache

În data de 8 iunie 2012, Institutul Cultural Român din Berlin și Ambasada României la Berlin comemorează 100 de ani de la moartea la Berlin în noaptea de 8 spre 9 iunie 1912 (calendar vechi) a marelui dramaturg român Ion Luca Caragiale.

La ora 20:00, Corul Național de Cameră Madrigal va susține un concert-eveniment în Studioul celebrului Admiralspalast. În această atmosferă muzicală, actrița Rodica Mandache va prezenta fragmente alese din opera scriitorului comemorat. Acestea vor fi traduse în limba germană și puse la dispoziția publicului.

Ziua se încheie cu o proiecție pe clădirea Ambasadei României la Berlin cu imagini realizate special pentru eveniment, conținând portrete animate ale marelui dramaturg și citate din opera sa. Proiecția reprezintă o creație semnată de David Szauder aka Pixelnoizz, un tânăr artist vizual care a avut colaborări cu importante foruri culturale din Berlin, printre care Festivalul de New Media Transmediale.

Corul Național de Cameră Madrigal, înființat în 1963 de dirijorul prof. univ. dr. Marin Constantin, este unul dintre cele mai apreciate ansambluri corale profesioniste din România și este parte integrantă a patrimoniului cultural-universal UNESCO din anul 1992. Înalta ținută artistică la care se prezintă Madrigalul impune pretutindeni valoarea de excepție a şcolii interpretative româneşti.

Programul de concert cuprinde în deschidere muzică corală universală, iar în ultima parte muzică românească, piesele alese conturând personalitatea marelui dramaturg în existența sa din Germania şi din
România.

Admiralspalast este o clădire cu tradiție în producerea și găzduirea de spectacole de divertisment, cabaret, teatru, circ, dar și de concerte și manifestări muzicale, situată pe celebra stradă Friedrichstrasse, în Berlin-Mitte. Una dintre puținele adrese din Berlin care prezintă, încă de la începutul secolului 20, spectacole de structură mare, Admiralspalast dispune de două săli moderne dotate cu tehnică de ultimă oră. Sala Studio, în care va avea loc concertul Madrigal, are o capacitate de 400 de locuri.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook