2 mai 2017

Pădurea nopţii

Joi, 4 mai 2017, ora 19:00, Editura Humanitas Fiction îi invită pe cei interesaţi la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea romanului „Pădurea nopţii” de Djuna Barnes, tradus de Luana Schidu, considerat de mari scriitori ca T.S. Eliot şi William Burroughs unul dintre cele mai importante romane din prima jumătate a secolului XX. La eveniment vorbesc prof. dr. Mihaela Anghelescu Irimia, director de studii al Centrului de Studii Culturale Britanice patronat de Universitatea din Bucureşti şi Consiliul Britanic din România, Alina Purcaru, scriitoare şi critic literar şi Sandra Ecobescu, preşedinta Fundaţiei Calea Victoriei. Actriţa Eliza Păuna citeşte fragmente din roman. Andreea Răsuceanu, critic literar şi redactor Humanitas Fiction, este moderatoarea întâlnirii.



Una dintre capodoperele anilor interbelici, publicată în 1936, „Pădurea nopţii” de Djuna Barnes vede lumina tiparului pentru prima oară în limba română, acompaniată de prefaţa lui T.S. Eliot din anul apariţiei, în colecţia „Raftul Denisei” coordonată de Denisa Comănescu.

T.S. Eliot spunea:

Ceea ce mi-aş dori eu este să-l las pe cititor pregătit pentru o mare realizare stilistică, pentru frumuseţea frazării, strălucirea argumentului şi a caracterizării şi o calitate a ororii şi damnării foarte înrudită cu aceea a tragediei elisabetane.

Pădurea nopţii” se dezvăluie în umbrele decadente ale marilor oraşe Pariş, Berlin, Viena, un spaţiu în care graniţele trasate de statutul social, religie şi sexualitate par imuabile, dar de fapt pot fi trecute extrem de uşor. Personajele care populează această lume sunt printre cele mai memorabile din literatură: expatriata americancă Robin Vote, care se lansează în mai multe idile extraconjugale, mai întâi cu Nora Flood şi apoi cu Jenny Petherbridge, soţul ei, Guido Volkbein, fiul unui autointitulat baron, doctorul O’Connor, un ginecolog cu un discurs sclipitor, plin de furie, profunzime şi aluzii surprinzătoare. Individualităţile acestor personaje şi relaţiile dintre ele fac din „Pădurea nopţii” un roman cât se poate de actual.

Jeanette Winterson declară:

Să citeşti „Pădurea nopţii” e ca şi cum ai bea vin cu o perlă care se dizolvă în pahar.

Accesul la eveniment este gratuit şi se face pe baza unei rezervări prelabile prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook