9 mai 2008

Nobile William

Teatrul Metropolis şi ArCub (Centrul de Proiecte Culturale al Primărie Municipiului Bucureşti) prezintă luni, 12, şi marţi, 13 mai 2008, ora 18:30, un spectacol unic în România: „Nobile William” – un recital al marelui actor Michael Pennington, produs pe scena teatrului Royal Shakespeare Company.

Michael Pennington

Este un tur de forţă livrat în aparenţă fără pic de efort, ce a făcut înconjurul Angliei, propunându-şi să dea glas unor fragmente din opera lui William Shakespeare, dar nu în ultimul rând dezvăluind inedite scene din viaţă Marelui Will.

Michael Billington a scris în „The Guardian” despre protagonist că este „un magnific actor de factură clasică în toată splendoarea artei sale. În uimitorul său recital, Michael Pennington combină măiestria sa cu o profundă cunoaştere practică, pentru a ne da, într-un maraton de 2 ore, o imagine rotundă a artei shakespeare-iene.”

John Peter a apreciat în „Sunday Times” că Michael Pennington „s-a scufundat în cunoaşterea shakespear-iana pe care o împarte cu noi, cu generozitatea unui tovarăş de pahar… Este fascinant… Spectacolul acesta este o gemă. Dacă n-aş fi fost dependent de Shakespeare, aş fi devenit unul.”

Kate Kellaway a analizat spectacolul în „The Observer”: „Ideile lui Pennington, deseori proaspete şi originale, sunt încrustate cu graţie pe puţinul pe care îl ştim despre viaţa lui Shakespeare. Acest spectacol este un energizant. A vedea sau a nu vedea? Mergeţi, dacă vă stă în putere.”

Charles Spencer s-a arătat încântat în „Daily Telegraph”: „Ce ghid superb şi mereu stimulant se dovedeşte a fi Pennington…cald, înţelept şi clarificator.”

La rândul său, Erin Madsen a punctat în „Minneapolis Metro”: „Atrăgător şi proaspăt… Pennington pare să ştie tot ce e de ştiut despre Shakespeare.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook