9 mai 2008

Nobile William

Teatrul Metropolis şi ArCub (Centrul de Proiecte Culturale al Primărie Municipiului Bucureşti) prezintă luni, 12, şi marţi, 13 mai 2008, ora 18:30, un spectacol unic în România: „Nobile William” – un recital al marelui actor Michael Pennington, produs pe scena teatrului Royal Shakespeare Company.

Michael Pennington

Este un tur de forţă livrat în aparenţă fără pic de efort, ce a făcut înconjurul Angliei, propunându-şi să dea glas unor fragmente din opera lui William Shakespeare, dar nu în ultimul rând dezvăluind inedite scene din viaţă Marelui Will.

Michael Billington a scris în „The Guardian” despre protagonist că este „un magnific actor de factură clasică în toată splendoarea artei sale. În uimitorul său recital, Michael Pennington combină măiestria sa cu o profundă cunoaştere practică, pentru a ne da, într-un maraton de 2 ore, o imagine rotundă a artei shakespeare-iene.”

John Peter a apreciat în „Sunday Times” că Michael Pennington „s-a scufundat în cunoaşterea shakespear-iana pe care o împarte cu noi, cu generozitatea unui tovarăş de pahar… Este fascinant… Spectacolul acesta este o gemă. Dacă n-aş fi fost dependent de Shakespeare, aş fi devenit unul.”

Kate Kellaway a analizat spectacolul în „The Observer”: „Ideile lui Pennington, deseori proaspete şi originale, sunt încrustate cu graţie pe puţinul pe care îl ştim despre viaţa lui Shakespeare. Acest spectacol este un energizant. A vedea sau a nu vedea? Mergeţi, dacă vă stă în putere.”

Charles Spencer s-a arătat încântat în „Daily Telegraph”: „Ce ghid superb şi mereu stimulant se dovedeşte a fi Pennington…cald, înţelept şi clarificator.”

La rândul său, Erin Madsen a punctat în „Minneapolis Metro”: „Atrăgător şi proaspăt… Pennington pare să ştie tot ce e de ştiut despre Shakespeare.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook