31 mai 2022

Muzica gândirii. Gabriel Liiceanu în dialog cu prietenii săi

Editura Humanitas invită cititorii marți, 31 mai 2022, de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o întâlnire-eveniment cu Gabriel Liiceanu, Cătălin Cioabă și Grigore Vida, moderată de Horia-Roman Patapievici, despre volumul „Muzica gândirii. Gabriel Liiceanu în dialog cu prietenii săi”.



Totul a început de la scrisoarea câtorva dintre „elevii lui Gabriel Liiceanu„, adresată în luna mai a anului 2021 unor oameni de cultură presupuși a fi având „afinități elective” cu cărțile sale. Prilejul? Împlinirea unei vârste la care se presupune că un „îndrăgostit de gândire” ajunge să se coacă.

Cătălin Cioabă & Grigore Vida, editori, declară:

„Nu vom fi ipocriți, spunându-vă că nu despre un omagiu este vorba. Și, totuși, nu la un „volum omagial”, care cuprinde texte despre persoana celui aniversat, vă invităm să participați, ci la o carte care pornește de la întrebările cuiva care s-a mirat cu toată ființa, crezând că ele țintesc chiar în punctele-cheie ale existenței omenești, atât de enigmatică în fond.”

Avem așadar dinainte o carte a întrebărilor. O carte a întrebărilor, poate că a unor întrebări recurente, dar preluate mereu în jocul altor minți și devenind astfel replici ale unui dialog privilegiat. Aceleași întrebări așadar, dar nu și aceleași răspunsuri. Și atunci, deopotrivă, avem înainte o carte a răspunsurilor pe mai multe glasuri, din care, până la urmă, se înfiripă muzica gândirii.

Accesul în librărie este liber, pe baza unei rezervări prin Eventbook.

Purtarea măștii este recomandată.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook