14 decembrie 2021

Melancolia

Marți, 14 decembrie 2021, ora 19:30, pasionații de lectură sunt invitați la o întâlnire online cu Mircea Cărtărescu, Sidonia Călin, Marius Chivu și Lidia Bodea despre volumul de povestiri „Melancolia” de Mircea Cărtărescu, ediție adăugită, cu ilustrații de Sidonia Călin.



Mircea Cărtărescu mărturisește:

Melancolia” e una dintre cărțile mele de suflet, la care țin enorm. Cred că nicăieri nu sunt eu însumi, cel de-acum, mai mult decât aici, în paginile ei. Îmi plac nelocalizarea și atemporalitatea ei, care o transformă într-o lume de parabolă și de basm. Cartea mea e pe o direcție diametral opusă prozei cotidianului și-a momentului istoric actual, pentru că eu am mizat, în perioada mea de după Solenoid, pe un fel de universalitate a povestirii, care s-o facă lizibilă în orice spațiu cultural, în orice limbă și-n orice timp. Sunt povestiri metafizice, dark, dar și luminate de un strop de suprarealism. Cred că ele se află cel mai aproape ca atmosferă de pictura lui Giorgio de Chirico, maestrul porticurilor, al statuilor și-al singurătății.

În luna decembrie, cartea este disponibilă cu autograful lui Mircea Cărtărescu în toate librăriile Humanitas din București și din țară.

Evenimentul este difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas și pe canalul YouTube Humanitas. Înregistrarea video este ulterior disponibilă pe canalul YouTube Humanitas, iar cea audio pe SoundCloud, Spotify, Deezer, Apple și Google.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook