30 octombrie 2012

Maşina perfectă pentru James Bond

Site-ul Total Car Score a realizat un sondaj de opinie pe Facebook, în urma căruia a rezultat că Aston Martin DB5, maşina din filmul „Goldfinder” (1964, regizat de Guy Hamilton, cu Sean Connery în rolul principal al Agentului 007), este maşina favorită dintre toate cele conduse de James Bond în seria de filme.

1. Aston Martin DB5 („Goldfinger”)


În sondajul la care au participat peste 900 de cetăţeni americani, Aston Martin DB5 s-a clasat pe locul întâi în topul preferinţelor, dintr-o listă de 10 maşini James Bond, clasice şi moderne, cuprinse în toată istoria acestei francize, de la „Dr. No” (în regia lui Terence Young) din 1962, până la „Quantum of Solace” („007: Partea lui de consolare”, regia Marc Forster) din 2008.

Maşina Aston Martin DB5 a obţinut un procent mai mult decât mulţumitor, de 55% din totalul voturilor, în timp ce alte două modele apărute în seria de filme James Bond, Aston Martin DBS din „Quantum of Solace” şi Aston Martin Vanquish din „Die Another Day” („Să nu mori azi”) au ocupat locurile 2 şi 3, cu un procent de 20%, respectiv 10% din numărul de voturi.

“Conform opiniei celor intervievaţi pe Facebook, reiese că Aston Martin DB5 are tot ceea ce îi trebuie ca să primească denumirea de maşină James Bond”, a precizat Karl Brauer, editorul-şef al Total Car Score. Deasemenea, el a mai menţionat că “Aston Martin DB5 din Goldfinder nu a fost şi nici nu va fi eclipsat aşa uşor, deoarece se situează la un standard înalt, greu de atins de către alt model de maşină.”

Iată şi restul clasamentului:

2. Aston Martin DBS („Quantum of Solace”)

3. Aston Martin Vanquish („Die Another Day”)

4. Lotus Esprit („The Spy Who Loved Me”)

5. BMW 750iL (Tomorrow Never Dies)

6. Aston Martin V8 Vantage („The Living Daylights”)

7. BMW Z3 („Golden Eye”)

8. BMW Z8 („The World Is Not Enough”)

9. Toyota 2000 („You Only Live Twice”)

10. Sunbeam Alpine („Dr. No”)

Sondajul Total Car Score a anticipat premiera celui mai nou film din seria James Bond, „Skyfall” („007: Coordonata Skyfall”), care apare în noiembrie 2012, film în care debutează noua maşină Bond: Aston Martin Vanquish.

„Noul Aston Martin Vanquish va fi cu siguranță un vehicul uimitor atât pe marele ecran, cât și în realitate,” spune Brauer, „dar trebuie să fiu de acord cu cititorii Total Car Score – clasicul DB5 este maşina James Bond cea mai grozavă din toate timpurile și cred că va rămâne în acest fel. În ciuda apariţiei impresionante pe care Vanquish o va avea, fără îndoială, în Skyfall, cred că DB5 va continua să domine în preferinţele fanilor 007 încă mult timp de acum încolo.”

Total Car Score este un site comparativ şi de cercetare despre automobile, care evaluează și clasează autovehicule în conformitate cu opiniile celor mai de încredere autorități existente din aria automobilelor.

Articol de Sabina Cârnu, masterand MTTLC

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook