10 ianuarie 2013

Lovitura

Asociaţia Culturală 7 prezintă în data de 15 ianuarie 2013, de la ora 19:30, la Teatrul 7 (Str. Popa Rusu nr. 30, Sector 2, Bucureşti), premiera piesei de teatru „Lovitura” de Radu Dragomirescu. Regia îi aparţine lui Ion Mircioagă. Distribuția (în ordine alfabetică): Cristi Gheorghe, Filip Mihăilescu, Radu Solcanu, Răzvan Hîncu, Traian Măicănescu. Îşi dă concursul Irina Cărămizaru. Prima este dedicată Zilei Culturii Române.Regizorul Ion Mircioagă explică:

Lovitura e o reuşită scriere dramatică în care se găsesc ingrediente ale comediei de bună calitate – de la situaţii încurcate şi confuze, la umor absurd, şi de la tipuri umane care provoacă râsul, până la folosirea anapoda a limbajului articulat.

Clasa piesei e corelată cu situaţia de bază: aşteptarea febrilă. Se poate afirma că e vorba de o circumstanţă tipic românească – aşezarea nu tocmai comodă la o margine de trecere a timpului, şi consumarea istoriei între proiecte şi spaime.

Spectacolul încearcă să fie o ocazie de a ne cerceta. Ne dorim cu adevărat să ne lepădăm de balcanism şi să ne integrăm în lumea istoriceşte civilizată?

Ne tihneşte libertatea?

Asociaţia Culturală 7 a luat fiinţă în anul 2006, urmare a întâlnirii unui grup de artişti dornici să se exprime cât mai convingător şi încredinţaţi că mesajele lor pot contribui la îmbogăţirea spirituală a celor cărora li se adresează. Membrii fondatori ai asociaţiei, Mirela Trăistaru, Nora Vasilescu, Radu Solcanu şi Ion Mircioagă, sunt profesionişti afirmaţi în diverse domenii ale artei. Teatrul 7 a devenit în 2012 parte componentă a Asociației. Proiectul se bazează pe producerea exclusivă de spectacole de teatru.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook