10 ianuarie 2013

Lovitura

Asociaţia Culturală 7 prezintă în data de 15 ianuarie 2013, de la ora 19:30, la Teatrul 7 (Str. Popa Rusu nr. 30, Sector 2, Bucureşti), premiera piesei de teatru „Lovitura” de Radu Dragomirescu. Regia îi aparţine lui Ion Mircioagă. Distribuția (în ordine alfabetică): Cristi Gheorghe, Filip Mihăilescu, Radu Solcanu, Răzvan Hîncu, Traian Măicănescu. Îşi dă concursul Irina Cărămizaru. Prima este dedicată Zilei Culturii Române.



Regizorul Ion Mircioagă explică:

Lovitura e o reuşită scriere dramatică în care se găsesc ingrediente ale comediei de bună calitate – de la situaţii încurcate şi confuze, la umor absurd, şi de la tipuri umane care provoacă râsul, până la folosirea anapoda a limbajului articulat.

Clasa piesei e corelată cu situaţia de bază: aşteptarea febrilă. Se poate afirma că e vorba de o circumstanţă tipic românească – aşezarea nu tocmai comodă la o margine de trecere a timpului, şi consumarea istoriei între proiecte şi spaime.

Spectacolul încearcă să fie o ocazie de a ne cerceta. Ne dorim cu adevărat să ne lepădăm de balcanism şi să ne integrăm în lumea istoriceşte civilizată?

Ne tihneşte libertatea?

Asociaţia Culturală 7 a luat fiinţă în anul 2006, urmare a întâlnirii unui grup de artişti dornici să se exprime cât mai convingător şi încredinţaţi că mesajele lor pot contribui la îmbogăţirea spirituală a celor cărora li se adresează. Membrii fondatori ai asociaţiei, Mirela Trăistaru, Nora Vasilescu, Radu Solcanu şi Ion Mircioagă, sunt profesionişti afirmaţi în diverse domenii ale artei. Teatrul 7 a devenit în 2012 parte componentă a Asociației. Proiectul se bazează pe producerea exclusivă de spectacole de teatru.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook