28 ianuarie 2008

Legiunea străină

Legiunea străinăJoi, 31 ianuarie 2008, ora 19:00, la Institutul Cultural Român din Bucureşti (Aleea Alexandru 38), va avea loc avanpremiera filmului „Legiunea străină”, cea mai recentă realizare în calitate de regizor şi scenarist a lui Mircea Daneliuc. Accesul publicului este liber.

Lungmetrajul „Legiunea străină” este povestea tragicomică a trei tineri rurali, dintr-o localitate în care este declarată gripa aviară. Afacerile merg prost; oricât s-ar fura, nu ajută la nimic. Dornici să emigreze, tinerii intră în legătură cu afaceristul Maricel (interpretat de Rică Răducanu), care le poate facilita intrarea în Legiunea străină.

Regizorul nu a recurs la o distribuţie formată din actori cunoscuţi şi cu multă experienţă. „Am vrut să evit anumite deprinderi de teatru sau de cinema care sunt câştigate deja de actorii cu experienţă. Am căutat un contact cu oameni proaspeţi, fie că sunt tineri, fie că sunt în vârstă, care nu au mai avut de-a face cu cinematograful şi se comportă într-un fel diferit”, a declarat Mircea Daneliuc. Din distribuţia filmului fac parte Oana Piecniţă, Cătălin Paraschiv, Radu Iacoban, Radu Ciobănaşu, Nicodim Ungureanu, Rică Răducanu.

Legiunea străină

Mircea Daneliuc, cineast şi scriitor, este autorul unor filme de referinţă, premiate la festivaluri naţionale şi internaţionale de prestigiu: „Cursa”, „Ediţie specială”, „Proba de microfon”, „Vânătoarea de vulpi”, „Croaziera”, „Glissando”, „Iacob”, „Tusea şi Junghiul”, „Patul conjugal”, „Senatorul Melcilor”, „Ambasadori, căutăm patrie”, „Sistemul Nervos”. Creaţia sa literară cuprinde romanele „Pisica ruptă” (Premiul ASPRO pentru debut, 1997), „Marilene„, „Apa din cizme„, „Strigoi fără ţară„, „Petru şi Pavel„, „Ora Lanti” (Premiul de proză al revistei Ateneu), precum şi volumele de teatru „Carlo Carlini, iluzionism” (Premiul Naţional pentru Dramaturgie) şi „Femei în Ghips”.

Legiunea străină

„Legiunea străină” va rula, în 8 februarie, şi la cinema Studio, la Best Film Fest (8-14 februarie), în timp ce premiera oficială a filmului este programată pentru 22 februarie 2008.

„Legiunea străină” este o producţie Castel Film şi a primit 900.000 de lei la concursul de proiecte cinematografice organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei în 2005.

Legiunea străină

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook