12 septembrie 2012

Jubileul

Teatrul Metropolis prezintă sâmbătă, 15, şi duminică 16 septembrie 2012, de la ora 19:00, premiera naţională a spectacolului cu piesa „Jubileul”, un spectacol semnat de Radu Beligan după un scenariu de Jean-Marie Chevret şi Michèle Ressi, o comedie cu Maia Morgenstern şi Victoria Dicu.



Diva Amelie împlineşte 50 de ani de carieră actoricească, iar speranţa revenirii în forţă a actriţei este renăscută de invitaţia de a participa la celebra emisiune TV a lui Michel Drucker, care nu va avea loc. Despre ce se întâmplă cu actriţa aflată la apusul carierei, despre cum visează la roluri “într-o piesuţă, un filmuleţ, o telenoveluţă sau, măcar, o reclamă” şi care va fi deznodământul rămânerii ei ca prizonieră pe terasa apartamentului, veţi vedea în spectacol.

Jean-Marie Chevret s-a născut în Touraine acum 51 ani. Urmează cursurile Conservatorului din Tours, apoi cursuri de teatru şi scrie comedie pe un ton “picant”. Scrie şi rezgizează propriile comedii. Dintre spectacolele sale de succes amintim, „Amazoanelor, după trei ani”, “Dominique Lacoste”, „Închisoare sub lună”. În 2000 primeşte din partea ONU un premiu. A fost nominalizat la premiile Molière.

Michèle Ressi s-a născut la Paris în 1942, din tată român şi mamă franceză. Face studii în domeniul economic, îşi dă doctoratul şi publică numeroase articole ştiinţifice în diferite reviste. Se dedică scrisului, care devine o adevărată pasiune, după ce urmează un curs de teatru. La început scrie eseu, apoi romane, teatru, şi scenarii de film pentru televiziune.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook