3 februarie 2015

Hărţuitorii

Dylan McDermott (câștigător al premiului Globul de Aur pentru rolul din „The Practice”) și actrița Maggie Q (cunoscută din serialul „Nikita”) sunt protagoniștii noului serial „Hărțuitorii” („Stalker”), un thriler psihologic care începe în premieră la Diva cu două episoade difuzate miercuri, 4 februarie 2014, de la ora 21:00. În fiecare miercuri, de la aceeași oră, va fi difuzat câte un nou episod.



În „Hărțuitorii”, detectivii investighează cazuri de hărţuire – voyeurism, hărţuire online şi obsesii romantice – în cadrul Unităţii de Evaluare a Ameninţărilor din Departamentul de Poliţie din Los Angeles (LAPD). Din distribuţie mai fac parte Mariana Klaveno, Victor Rasuk şi Elisabeth Röhm, iar serialul este creat de Kevin Williamson (care a lucrat şi pentru „The Following”, „The Vampire Diaries”, „Dawson’s Creek”, „Scream”).

Detectivul Jack Larsen (interpretat de Dylan McDermott) s-a transferat recent în această unitate de la Divizia de Criminalistică din New York şi a avut deja probleme din cauza personalităţii lui puternice, încrederii în forţele proprii şi comportamentului problematic – dar toate acestea se pot dovedi a fi atuuri la noul lui loc de muncă. Şefa lui, Lt. Beth Davis (interpretată de Maggie Q), este puternică, concentrată şi extrem de pricepută în ceea ce face, motivată de propria experienţă de victimă. Alături de restul echipei – tânărul şi ambiţiosul Detectiv Ben Caldwell (interpretat de Victor Rasuk) şi inteligentul Detectiv Janice Lawrence (interpretată de Mariana Klaveno) -, Larsen şi Davis evaluează nivelul de ameninţare al diverselor cazuri şi reacţionează înainte ca intimidarea să atingă un nivel alarmant, în timp ce încearcă să-şi ţină sub control şi propriile obsesii.

Atitudinea încrezătoare a lui Larsen și comportamentul lui neortodox intră în conflict cu personalitatea puternică a locotenentului Davis, care nu poate să-și uite trecutul tulbure, de victimă a unui urmăritor abuziv. Celor doi li se alătură o echipă entuziastă de experți și împreună se ocupă de un urmăritor obsedat de ideea de a le da foc victimelor sale și de un student de colegiu care susține că ar fi, la rândul lui, urmărit.

Echipa

Dylan McDermott (care îl interpretează pe Detectivul Jack Larsen) este laureat cu Globul de Aur şi nominalizat la Emmy. Dylan McDermott şi-a dovedit talentul în filme, televiziune şi teatru. Recent, a jucat în filmul „Cod roşu la Casa Albă”, alături de Gerard Butler, Morgan Freeman şi Aaron Eckhart. În plus, McDermott a jucat recent în „Autómata”. Pe marele ecran, a mai jucat în „Jurnalul unui adolescent timid”, „Campania”, „În bătaia puştii”, „Wonderland”, „Vacanţă cu familia”, „Magnolii de oţel”, „Miracol pe strada 34” şi „Hamburger Hill – Misiune sinucigaşă”.

A jucat şi în primele două sezoane din serialul „American Horror Story”. McDermott a mai apărut pe micul ecran în „Hostages”, „Sub acoperire”, „Atac la Londra” şi „Cabinet de avocatură” – care i-a adus o nominalizare la Premiile Emmy, două nominalizări la Globul de Aur şi un trofeu.

Pe scena teatrală, McDermott a jucat în piesa lui Nicky Silver, „Three Changes”, la Playwrights Horizons, în New York. A mai jucat în piesa lui Eve Ensler, „The Treatment”, pentru care a fost nominalizat la un premiu Drama League. Şi a mai putut fi văzut în piesele lui Neil Simon, „Biloxi Blues” şi „Golden Boy”, regizate de Joanne Woodward, la Festivalul de Teatru Williamstown.

Maggie Q (Detectivul Beth Davis) a devenit celebră odată cu serialul de acţiune „Nikita”, în care era un asasin plătit care fuge din organizaţia care a antrenat-o şi apoi se întoarce împotriva acesteia.

Q a jucat recent în filmul „Divergent” (2014), prima parte a seriei SF bazate pe cărţile scrise de Veronica Roth. Q a filmat şi pentru a doua parte, „Insurgent”, care va fi lansată în martie 2015. În plus, a terminat filmările şi la thriller-ul independent „A Conspiracy on Jekyll Island”.

Q va dezvolta, produce şi juca rol principal în miniserialul „Red Flag”, a cărui acţiune este plasată la începutul secolului XIX şi care se centrează pe Ching Shih (Q), o tânără şi atrăgătoare prostituată din China care devine unul dintre cei mai puternici piraţi din istorie şi capul celui mai de succes sindicat al crimei din China.

Q a jucat într-o serie de filme de acţiune, ca „Misiune: Imposibil III” (2005) şi „Greu de ucis 4” (2007). A mai apărut în comedia „Balls of Fury” (2007). Q a jucat în multe comedii şi drame, dovedindu-şi versatilitatea actoriceacă. În 2012, şi-a împrumutat vocea Prinţesei Diana şi personajului Wonder Woman în serialul TV animat „Young Justice”, iar în 2011 a jucat în thriller-ul SF post-apocaliptic „Priest: Răzbunătorul”. Q a apărut şi în „New York, te iubesc” şi „Înşelătoria”.

A mai jucat în „House of Harmony” şi „Ora de vârf 2”. A captivat publicul chinez într-o serie de filem de acţiune între 2000-2009, printre care: „The Warrior and The Wolf”, „Three Kingdoms: Resurrection of The Dragon” (de Daniel Lee), „Dragon Squad”, „Naked Weapon” şi „Gen-X Cops2: Metal Mayhem”.

Născută în Honolulu (Hawaii), Q locuieşte la New York, şi e activistă a drepturilor animalelor şi oamenilor, susţinând organizaţii ca PETA, Best Friends, WildAid, Kageno şi PCRM (Physicians Committee for Responsible Medicine).

Mariana Klaveno (Detectivul Janice Lawrence) a avut o întâlnire întâmplătoare cu aclamatul producător/regizor J.J. Abrams, care i-a adus un rol în serialul „Alias”, ce i-a marcat debutul la TV şi după care a urmat un rol secundar de excepţie în serialul „Standoff”. În rolul Lorenei, vampirul care l-a transformat pe Bill Compton, Mariana Klaveno a impresionat fanii serialului „True Blood”. În plus, a apărut pe micul ecran în serialele „Menajere ambiţioase” şi „Dexter”. A mai avut roluri episodice în „Suspect Behavior”, „Spitalul de urgenţă”, „K-Ville” şi „Laws of Chance”.

Mariana Klaveno a mai apărut în filmele de televiziune „Final Approach”, „Innocent” şi „While the Children Sleep”, dar şi drama „No God, No Mastery”.

Mariana Klaveno a crescut în Endicott (Washington), la ferma familiei sale, alături de trei fraţi mai mari. După ce a absolvit liceul cu note maxime, a absolvit cursuri de teatru la Universitatea Washington din Seattle.

Victor Rasuk (Detectivul Ben Caldwell) a jucat recent în blockbusterul „Godzilla” şi va juca în anticipatul film „Cincizeci de umbre ale lui Grey” (2015). Rasuk are o nominalizare la Independent Spirit Award, din 2003, pentru „cel mai bun rol de debut” (în „Raising Victor Vargas”, pelicula aplaudată la Festivalul de Film de la Sundance). Apoi a avut succes cu rolul legendei skateboard-ului Tony Alva, în „Lorzii din Dogtown”. În 2008, a jucat în „Pierderea libertăţii” şi în filmul lui Steven Soderbergh, „Che”. A mai apărut în „Flynn” şi „Steve Jobs. Omul care a schimbat lumea”.

Pe micul ecran, Rasuk e cunoscut pentru rolul din „How to Make It in America”, în care era protagonistul, Cam. A avut şi un rol secundar în ultimul sezon din „Spitalul de urgenţă”.

Rasuk e actor de la 14 ani. În 1998, a jucat în „Five Feet High and Rising”, scurtmetrajul lui Peter Sollett, laureat la Festivalurile de Film Sundance şi Cannes. Născut la New York, Rasuk a studiat actoria la Professional Performing Arts School şi HB Studios (în Manhattan), înainte de a colabora din nou cu Sollett la „Raising Victor Vargas”.

Elisabeth Röhm (care o interpretează pe Amanda Taylor) a jonglat cu succes între job-ul full-time de mămică şi cel de actriţă. E actriţă de succes pe micul şi marele ecran, a publicat şi o carte şi scrie săptămânal pe People.com o rubrică despre mămici, care e citită de milioane de persoane.

În ultimii ani, Röhm a jucat în multe filme: thriller-ul „Tranzit” (cu James Caviezel), „Chlorine” (cu Kyra Sedgwick şi Vincent Donofrio), „Officer Down”, „Darkroom”. Recent a jucat în lăudatul film al lui David O. Russell „Ţeapă în stil american”, alături de Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams şi Jennifer Lawrence – câştigând premiul colectiv SAG pentru întreaga distribuţie.

Pe micul ecran, Röhm a jucat în „Lista clienţilor”, în care era o mamă în continuă competiţie cu personajul lui Jennifer Love Hewitt.

Röhm a scris şi o carte, „Baby Steps: Having the Child I Always Wanted (Just Not as I Expected)”, lansată în 2013.

Născută în Europa, Röhm este cetăţean american şi a crescut la New York. În copilărie a fost pasionată de călărie şi s-a antrenat intens în acest domeniu. S-a îndrăgostit de actorie abia în facultate. După ce a absolvit-o, s-a angajat rapid în soap opera „One Life to Live” şi apoi a avut numeroase apariţii în serialul postului „Angel”. Majoritatea lumii o ştie însă din „Lege şi ordine”. A revenit apoi la NBC în serialul „Eroii” şi recent a jucat în drama „Frumoasa şi bestia”.

Röhm a jucat şi în numeroase filme, ca „Răpirea” (cu Taylor Lautner şi Sigourney Weaver), „Miss Agent Secret 2: Înarmată şi seducătoare” (cu Sandra Bullock), „Viaţa lui Harry” (de Woody Allen), „Kreutzer Sonata” (film independent cu Danny Huston) şi Barry Minkow (alături de James Caan). Anul acesta, Röhm va putea fi văzută în „Blood Father” (alături de Mel Gibson).

Röhm a născut primul ei copil, o fetiţă pe nume Easton, în 2008. Are case în New York, Veneţia, California şi Olanda.

Kevin Williamson (producător executiv) este un scenarist, producător şi regizor a cărui viziune unică a încântat ani buni publicul, în seriale şi filme de succes.

Momentan, serialul poliţist al lui Williamson, „The Following”, cu Kevin Bacon, a ajuns al sezonul trei, pe postul FOX. În 2009, Williamson şi Julie Plec au lansat „Jurnalele vampirilor”, care a ajuns la sezonul cu numărul şase şi rămâne cel mia vizionat serial al postului The CW. Serialul a avut şi un spin-off, „The Originals”, ajuns la seria a doua.

Primul serial TV al lui Williamson a fost „Cei mai frumoşi ani”, serial care a devenit un fenomen al culturii pop, făcându-i celebri pe actorii James Van Der Beek, Katie Holmes, Joshua Jackson şi Michelle Williams.

Înaintea succesului pe micul ecran, Williamson a avut succes cu filmul „Scream”, lansat în 1996 şi urmat de continuările „Scream 2” şi „Scream 4”. Williamson s-a inspirat de pasiunea lui din copilărie pentru filmele de groază pentru a crea franciza care a revigorat genul horror, iar filmele din seria „Scream” au devenit peliculele de groază cu cele mai mari încasări din toate timpurile, strângând peste 500 de milioane de dolari în întreaga lume.

După ce a avut succes cu „Scream”, Williamson a continuat cu thriller-ul „Ştiu ce-ai făcut astă-vară” şi a colaborat cu regizorul Robert Rodriguez la thriller-ul SF „Şcoală sub teroare”. Williamson a debutat ca regizor cu „O lecţie pentru profa’ de istorie” (cu Helen Mirren şi Katie Holmes).

Williamson s-a născut în New Bern, un mic oraş de coastă din Carolina de Nord, care l-a inspirat în crearea orăşelului din serialul „Cei mai frumoşi ani”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook