6 februarie 2020

Harry Potter Book Night

Cititorii care așteaptă o scrisoare de la Hogwarts sărbătoresc și anul acesta „Harry Potter Book Night”, un eveniment care se desfășoară pe 6 februarie 2020 la nivel mondial. În București, Editura Arthur și British Council Romania le-au pregătit copiilor o serie de activități interactive și-i așteaptă cu baghetele de vrăjitori în atmosfera de la Hogwarts.

Copiii pasionați de universul fantastic creat de J.K. Rowling pot participa la un atelier de storytelling cu scriitorul Florin Bican, bazat pe tema acestei ediții – Trimagiciada. Florin Bican este și traducătorul volumelor „Harry Potter și piatra filosofală” și „Harry Potter și Pocalul de Foc” publicate la Editura Arthur.

Florin Bican spune: 

Dacă în copilărie aş fi avut acces la cărţile cu Harry Potter, sunt convins că nu doar copilăria, ci şi tinereţea, maturitatea şi bătrâneţea mea ar fi arătat altfel. 

Cei care se înscriu printr-un formular și primesc confirmarea de participare (locurile sunt limitate) sunt așteptați la biblioteca British Council din București (Calea Dorobanților nr.14) de la ora 18:00.

Participanții sunt încurajați să vină costumați în personajele lor preferate din lumea lui Harry Potter și să ofere o șosetă colorată pentru Dobby la intrare. Fie că sunt copii între 7-10 ani care știu deja ce înseamnă jocul Quidditch sau cititori între 11-14 ani care au citit întreaga serie Harry Potter, Pălăria de Selecție care-i întâmpină îi repartizează într-o casă de la Hogwarts – Slytherin, Gryffindor, Ravenclaw sau Hufflepuff. Tot ce le rămâne de făcut e să se distreze și să-și ajute casa să câștige cât mai multe puncte la Trivia Quest și la atelierul de personalizat baghete magice.

Toți „vrăjitorii” primesc certificate de participare și multe premii în cărți oferite de Editura Arthur.

Pentru cei care nu pot participa, dar vor să-și testeze cunoștințele de Potterhead, un quiz distractiv îi așteaptă pe site-ul editurii.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook