Extraordinară viață
„Extraordinară viață” („La vida extraordinaria”), de Mariano Tenconi Blanco, este prezentată în premieră națională în România. Premiera mondială a avut loc în 2018, la Teatrul Național Cervantes din Argentina, în regia autorului. Piesa este câștigătoarea Concursului Național de Dramaturgie, organizat de Institutul Național de Teatru din Argentina.
Primele reprezentații au loc pe 18, 19 și 20 noiembrie 2021, începând cu ora 19:00, la Sala Mică a Teatrului Național București. Spectacolul face parte din programul 9G la TNB, destinat producțiilor independente.
Distribuția este alcătuită din Aida Economu și Mihaela Velicu, cu un voice-over de Irina Margareta Nistor pe un material video de Andrei Boncea. De coregrafie s-a ocupat Ștefan Lupu, pe muzică originală de Cezar Antal. Grafica afișului a fost realizată de Mihai Băncilă.
Spectacolul propus de regizoarea Teodora Petre este o poveste spusă cu sinceritate, plină de candoare și emoție, expusă în tușe de adevăr și sensibilitate. Două vieți, două povești care se completează din mărturisiri, construiesc prin întrepătrundere chipul fragil al feminității într-o lume încremenită în concepte ale feminismului. Un tablou viu, construit din atenția pe detaliu, pe umbre și lumini, întregește în concepția scenografei Ioana Pashca această lume ispititoare prin adevăr și realismul emoțiilor. Actrițele Aida Economu și Mihaela Velicu plonjează în timp, retrăiesc vârstele, compun și descompun stările și evenimentele vieții.
În „Extraordinară viață”, călătorim prin Argentina Evitei Perón, undeva departe, la capătul lumii, într-un sat de la malul mării, unde două fetițe descoperă la vârsta de 5 ani că dacă privesc împreună luna ținându-se de mână, devin martorele celui mai mare miracol. Miracolul vieții.
Regizoarea Teodora Petre declară:
Cred cu tărie că noi, ca oameni, nu suntem făcuți să trăim singuri. Suntem făcuți să împărtășim miracolul existenței cu cei din jur. Eu sunt tu și tu ești eu. Întâlnirea dintre Aurora și Blanca le permite acestora să se avânte în lume, să sufere și să se bucure știind că există întotdeauna un martor care le poate ajuta să găsească drumul spre casă, atât spre satul din care provin amândouă, Ushuaia, unde se recompun fiecare după o bătălie pierdută, dar și una spre cealaltă.