10 octombrie 2022

Dictatura gastronomică. 1501 feluri de mâncări

Un poem culinar pentru hrana spiritului. Și nu numai. Savuroasă prefața semnată de Constantin Bacalbașa.

„În această carte se va întâlni de multe ori expresia „unt clarificat”. Ce este untul clarificat? Într-o cratiță nu prea mare puneți, atât cât vă trebuie, unt proaspăt pe foc domol: când untul s-a făcut ca untdelemnul şi face un depozit alb, scoateți-l din cratiță şi întrebuințați-l, căci e clarificat.”

Din cuprins:
Capitolul IX. Hors d’oeuvre
Capitolul XIII. Macaroane şi făinişuri
Capitolul XV. Racii, melcii, midiile, caracatița
Capitolul XXII. Porumbeii şi bibilicile
Capitolul XXX. Sosuri pentru prăjituri
Capitolul XXXIV. Marmelade, siropuri, sorbeturi şi bombe
Capitolul XXXVII. Colțul gastronomilor rafinaţi
Capitolul XXXVIII. Listele de mâncări (meniurile)
Glosar

Editura Carusel Books, 2018
Felicitări, Carusel, pentru inițiativa reeditării.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook