Dictatura gastronomică. 1501 feluri de mâncări
Un poem culinar pentru hrana spiritului. Și nu numai. Savuroasă prefața semnată de Constantin Bacalbașa.
„În această carte se va întâlni de multe ori expresia „unt clarificat”. Ce este untul clarificat? Într-o cratiță nu prea mare puneți, atât cât vă trebuie, unt proaspăt pe foc domol: când untul s-a făcut ca untdelemnul şi face un depozit alb, scoateți-l din cratiță şi întrebuințați-l, căci e clarificat.”
Din cuprins:
Capitolul IX. Hors d’oeuvre
Capitolul XIII. Macaroane şi făinişuri
Capitolul XV. Racii, melcii, midiile, caracatița
Capitolul XXII. Porumbeii şi bibilicile
Capitolul XXX. Sosuri pentru prăjituri
Capitolul XXXIV. Marmelade, siropuri, sorbeturi şi bombe
Capitolul XXXVII. Colțul gastronomilor rafinaţi
Capitolul XXXVIII. Listele de mâncări (meniurile)
Glosar
Editura Carusel Books, 2018
Felicitări, Carusel, pentru inițiativa reeditării.