23 octombrie 2007

Crimele din Oxford

Crimele din OxfordRomanul „Crimele din Oxford” de Guillermo Martinez, apărut recent la Editura Humanitas, a primit celebrul Premiu Planeta Argentina şi a fost tradus în 35 de limbi.

„Crimele din Oxford” este un roman poliţist scris de un argentinian cu un doctorat în logica matematică. Legătura dintre această specie literară şi schemele logice care fascinează mintea unui matematician este dată de faptul că primul sfidează tocmai acele legi pe care logicienii le investighează. Atracţia matematicienilor pentru policier-uri vine, aşadar, din faptul că seriile de crime din romane – şi din dosarele birourilor de investigaţie – au întotdeauna acel element imprevizibil, care contrazice modul de organizare a unei serii matematice. Pornind de la această observaţie care justifică proverbiala atracţie a matematicienilor pentru genul detectivistic, Martinez construieşte o poveste care pune la un loc o serie de crime bizare, un reputat matematician de la Oxford, inevitabilul şir de suspecţi şi detectivul Petersen, evident excedat de obiectul investigaţiei.

Articolul integral din Cotidianul…

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook