28 iulie 2008

Concursul naţional de debut literar „Lumen 2008” (ediţia a II-a)

Asociaţia Lumen şi Editura Lumen în parteneriat cu Editura Cristal, Editura Eurostar şi Muzeul Literaturii Române Moldova Iaşi, organizează în perioada 1 august – 15 septembrie 2008 Concursul naţional de debut literar „Lumen 2008” (ediţia a II-a).

La concurs sunt aşteptaţi să participe poeţi, prozatori şi eseişti cu vârsta până la 35 de ani, care nu au debutat cu volum individual de autor. Concursul se va desfăşura pe următoarele secţiuni: poezie, proză (roman, proză scurtă, eseuri, dramaturgie, jurnal) şi literatură pentru copii şi adolescenţi.

Grupul editorial Lumen Media va subvenţiona apariţia volumelor selecţionate în proporţii variind între 50 şi 100%. La fiecare dintre secţiuni va exista cel puţin un volum finanţat integral.

Juriul selecţiei va fi alcătuit din reprezentanţi ai editurilor organizatoare (Lumen, Cristal, Eurostar), critici literari şi scriitori.

Pentru secţiunea poezie, autorii vor trimite 5 texte semnificative pentru volumul spre publicare. Pentru secţiunile eseu, proză scurtă şi roman, autorii vor trimite un extras de cel puţin 10 pagini format A4, care face parte din textul propus spre publicare. Autorii vor însoţi textele de un CV succinct, în care vor fi prezentate eventualele apariţii în reviste literare, publicaţii de cultură, precum şi eventuale referinţe critice semnificative. Textele vor fi trimise până la data de 15 septembrie 2007 pe adresa edituralumen@gmail.com cu specificarea PENTRU CONCURSUL NATIONAL DE DEBUT LITERAR Lumen 2008.

Tinerii scriitori din Republica Moldova şi comunităţile româneşti din străinătate sunt aşteptaţi să participle la aceasta selecţie. Scriitorilor din diaspora li se va rezerva un volum finanţat integral de Editura Lumen.

În cadrul Ediţiei I a Programului Naţional de Debut Literar Lumen 2007 au fost selecţionate pentru publicare un număr de 8 titluri subvenţionate în proporţie variind între 70% şi 100% din costurile editoriale, din care 3 titluri au fost sponsorizate 100%. Tirajul mediu al cărţilor selecţionate la publicare în 2007 a fost de 200 exemplare.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Concursul naţional de debut literar „Lumen 2008” (ediţia a II-a)"

  1. PETRE DUNA spune:

    vA SALUT!
    DE CE DISCRIMINATI PE BAZA DE VIRSTA CIND E VORBA DE DEBUT LITERAR? dE CE DOAR 35 DE ANI MAXIMUM?
    fERICIRE!
    PETRU DUNA, CHICAGO,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook