8 aprilie 2022

Casa de la țară

Din 9 aprilie 2022, pe scena Sălii Studio, de la ora 19:00, Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă un nou spectacol, „Casa de la țară” de Donald Margulies, în regia, traducerea şi ilustraţia muzicală semnate de un nume de rezonanţă al teatrului românesc contemporan, Claudiu Goga. Distribuția este alcătuită din Maia Morgenstern, Marius Manole, Gavril Pătru, Marius Bodochi, Raluca Aprodu, Cătălina Mihai și Maruca Băiaşu.

„Casa de la ţară” propune, cu umor, ironie şi luciditate, o complicată poveste despre o familie de artişti. Donald Margulies spunea:

O poveste despre ce trăim atunci când trăim. Ne trăim viața? Ne trăim cariera? Ne trăim visele? Ne trăim eşecurile? O piesă despre mai multe feluri de a iubi şi despre mai multe feluri de a urî, despre forța de distrugere a unui sărut şi despre forța de distrugere a lipsei unui sărut. O poveste despre greutatea cuvintelor spuse şi despre durerea cuvintelor nespuse, despre prețul succesului şi prețul ratării, despre arta pură şi arta comercială, despre demonii orgoliului şi demonii pasiunii, despre părinți şi copii, o poveste despre oameni.

„Casa de la țară” (un titlu voit cehovian, după cum declară autorul), este o piesă care, „printre alte lucruri ca timpul, frumusețea, vârsta şi amintirile, explorează şi ideea universală a întoarcerii acasă.

Multipremiatul regizor Claudiu Goga, cu două realizări notabile şi pe scenele TNB, „Jocul ielelor”, în 2007 şi „Nebun din dragoste”, în 2013, revine, de această dată, cu „Casa de la țară”, o piesă despre viaţa din spatele scenei, dar adevăratul său subiect este felul în care membrii unei familii se pot răni unul pe celălalt fără intenţia de o face.

TheaterMania consemnează:

„Casa de la țară” este una dintre cele mai structurate şi mai reuşite piese americane care au ajuns pe Broadway în ultimul deceniu.

Deținător al unui Premiu Pulitzer pentru piesa „Cină cu prieteni”, Donald Margulies, născut în 1954, la New York, este dramaturg, scenarist, profesor de engleză şi scriere dramatică la Universitatea Yale. Piesele sale au fost montate în teatre importante din America, dar şi în oraşe ca Londra, Beirut, Tel Aviv, Stockholm, Tokio, Mumbai, Berlin, Viena, Sydney, Copenhaga, Paris şi Bucureşti. Casa de la țară a avut premiera în 2014, la Los Angeles.

Biletele au fost puse în vânzare pentru primele reprezentaţii (9, 10, 16, 17 aprilie şi 1 mai 2022) la casa de bilete a teatrului sau online.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook