2 iunie 2008

Bookfest 2008

Ediţia 2008 a Bookfest, Salonul Cărţii din Bucureşti, cel mai mare şi mai cunoscut târg de carte din România, are loc între 4 şi 8 iunie.

Aflat la a treia ediţie, Bookfest are ca spaţiu de desfăşurare pavilioanele 13, 14, 15, 16 şi 17 ale Complexului Expoziţional Romexpo. O suprafaţă mai mare decât a ediţiilor precedente înseamnă mult mai multe cărţi expuse şi o amenajare mai aerisită a spaţiilor. Ediţia din acest an înseamnă în cifre 14.000 mp de spaţiu brut, 5.000 mp de standuri, 160 de edituri şi aproximativ 50.000 titluri din care iubitorii de carte îşi pot alege lectura.

Bookfest 2008 pregăteşte însă multe alte surprize. Anul acesta, Bookfest va avea un pavilion dedicat în întregime spaţiilor de animaţie create pentru evenimente şi dezbateri. Vor avea loc concerte şi proiecţii de filme pe tot parcursul celor cinci zile. Tot la Bookfest va avea loc anul acesta festivitatea de decernare a Premiilor Uniunii Scriitorilor din România. Vizitatorii vor avea astfel ocazia să întâlnească scriitori renumiţi, atât din ţară, cât şi din străinătate. Una din surprizele acestei ediţii este prezenţa la târg a laureatului Premiului Nobel pentru Literatură, scriitorul turc Orhan Pamuk.

Editurile se vor întrece şi în expunerea titlurilor de cărţi pentru copii. Pentru a-i atrage pe copii să citească, personaje de poveste, spiriduşi şi zâne le vor fi parteneri de joacă celor mici într-un spaţiu amenajat special pentru ei.

Organizatorii s-au gândit şi la o modalitate de a impulsiona cumpărarea de carte, astfel încât vizitatorii târgului vor plăti la intrare un bilet în valoare de 5 RON, sumă care apoi se va recupera integral prin achiziţionarea unei cărţi.

Bookfest este un proiect iniţiat de membrii A.E.R. (Asociaţia Editorilor din România), adresat atât editorilor, cât şi marelui public. Asociaţia Editorilor din România a fost fondată în 1991 şi este principala asociaţie profesională a editorilor de carte din România, care reuneşte editori din toate domeniile de interes cultural.

Grigore Arsene, preşedintele A.E.R., a declarat: „Bookfest 2008 înseamnă, mai mult ca în ediţiile precedente, spectacol, evenimente, sărbătoare. Am dorit să facem din Bookfest un loc în care publicul amator de lectură să descopere cărţi pentru orice domeniu de interes, orice gust, nivel sau moment, dar şi concerte, filme, happening-uri care să reprezinte o alternativă demnă de luat în seamă pentru petrecerea timpului liber pe parcursul celor 5 zile.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook