5 aprilie 2011

Barcelona

Acolo (Barcelona) a început totul… Acolo am înţeles cât de departe pot ajunge”
Pablo Picasso

Barcelona înseamnă o cultură veche de 2.000 de ani, arhitectură nonconformistă şi fotbal-spectacol, altfel spus istorie, artă şi divertisment, cele trei imprimându-se în memoria celor ce vizitează oraşul, la fel ca şi clima mediteraneană a locurilor.

Obiectivele turistice din Barcelona sunt influenţate de geniul lui Gaudi, şi acaparează atenţia vizitatorilor rămânând în mintea şi sufletul acestora pentru totdeauna.

La Sagrada Familia, uriaşa biserică gândită de Antonio Gaudi şi la care se lucrează încă din 1882, are 3 faţade – a Nașterii (spre est), a Gloriei (spre sud) şi a Patimilor (spre vest) – şi 18 turnuri, reprezentându-i pe cei 12 apostoli, cei 4 evanghelisti, Fecioara Maria şi Iisus Hristos. Pe turnul central, cel al lui Iisus Hristos, se va monta o cruce uriaşă. Termenul finalizării imensei clădiri este estimat pentru 2026.

Muzeul Naţional de Artă al Cataluniei merită vizitat. Aici se află picturi murale din biserici si capele romane din Catalonia, care au fost transferate în cadrul muzeului.

Parcul Guell a fost construit între 1900 si 1914 şi se află din 1984 printre locurile din patrimoniul mondial UNESCO. Aici se pot admira, pe lângă elemente naturale specifice oricărui parc, cele arhitectonice gândite de Antonio Gaudi.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook