6 decembrie 2021

Aproape de artă, aproape de oameni

Proiectul „Aproape de artă, aproape de oameni” și-a propus să răspundă la câteva întrebări care arată curiozitatea copiilor și adolescenților despre cum se face o linogravură sau o pictură în ulei, despre ce este ceramica sau ce înseamnă tempera pe lemn și cum se pictează pe lemn.



Realizat cu sprijinul AFCN, proiectul constă în prima etapă, în punerea la dispoziție a 4 materiale video în care restauratorii MNAR povestesc într-un limbaj accesibil, despre pictura în ulei, pictura pe lemn, gravura și arta ceramicii. Poveștile împărtășite de aceștia sunt ilustrate cu imagini în care vedem cum este realizată o floare de crin în fiecare dintre cele patru tehnici descrise în cadrul proiectului.

Clipurile astfel obținute sunt dedicate în principal şcolilor din România, fiind recomandate orelor de arte vizuale, de istoria artei şi de istoria culturii universale pentru gimnaziu, ca suport auxiliar în desfăşurarea orelor de curs.

Cu toate acestea, oricine își dorește să fie mai „aproape de artă” poate vizualiza clipurile pagina de Facebook și pe canalul de Youtube ale proiectului.

În dezvoltarea proiectului, clipurile constituie un punct de plecare pentru incursiuni în artă și în cunoașterea muzeului, în cadrul programelor educative viitoare ale MNAR.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook