1 decembrie 2014

Anghel Saligny aniversat la Veneţia

Miercuri, 3 decembrie 2014, de la ora 18:30, în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneţia are loc, cu ocazia Zilei Naţionale a României şi în contextul aniversării a 160 de ani de la naştere, conferința dedicată personalității lui Anghel Saligny şi inaugurarea unei expoziţii multimedia cuprinzând imagini şi texte care reflectă opera marelui inginer şi arhitect român. Expoziţia poate fi vizitată până pe data de 20 decembrie 2014, zilnic, în intervalul orar 16:00–19:00. Intrarea este liberă.

Conferinţa este susţinută de arh. dr. Irina Băldescu – Direcţia Bunurilor Culturale din Veneţia, care prezintă personalitatea lui Anghel Saligny, şi de Cătălin Davidescu, care relatează istoria unei serii de fotografii inedite ale construcţiei podului de la Cernavodă. Expoziţia, realizată de Irina Băldescu, cuprinde planuri şi fotografii provenind de la Arhivele Naţionale ale României şi este însoţită de un catalog publicat la Editura Institutului Cultural Român, îngrijit de arh. dr. Irina Băldescu.

Anghel Saligny a fost academician, inginer constructor, ministru şi pedagog român, fiind considerat unul dintre pionierii tehnicii mondiale în proiectarea şi construcţia podurilor şi silozurilor cu structură metalică, respectiv de beton armat. Este, de asemenea, unul dintre întemeietorii ingineriei româneşti.

Irina Băldescu este arhitect, absolventă a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti şi a bursei „Vasile Pârvan” la Accademia di Romania din Roma. În prezent activează la Direcţia regională pentru Bunurile Arhitectonice şi Peisagistice a Regiunii Veneto.

Cătălin Davidescu este inspector DJCCPCN Dolj, expert în pictură românească modernă, în special Țuculescu și avangarda românească. A fost muzeograf la Muzeul Național de Artă din Craiova şi curator a numeroase expoziții muzeale de arte vizuale.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook