10 august 2009

Afluenza

AfluenzaLa Editura Vellant a apărut „Afluenza” de Oliver James, o carte care surprinde cu o impresionantă precizie cum suntem traşi pe sfoară de pretenţiile vieţii în secolul XXI.

Un tratat despre nefericirea în creştere a lumii moderne, „Afluenza” descrie epidemia consumeristă care a infectat unele societăţi ale secolului XXI, producând depresii, anxietate şi dependenţe. Psiholog de renume mondial, Oliver James analizează mintea reprezentanţilor avuţi ai clasei de mijloc în căutarea unui răspuns la întrebarea: e posibil să ai succes şi să rămâi sănătos la minte în acelaşi timp?

Într-o carte excelent argumentată, Oliver James dezvăluie cum variază în cadrul societăţilor actuale chestiuni precum consumerismul, febra proprietăţii şi bătălia sexelor. Şi conduce cititorii spre o concluzie inevitabilă, care s-ar putea să schimbe viziunea asupra lumii: pentru a ne păstra echilibrul mintal, ar trebui să ne satisfacem nevoile, şi nu dorinţele.

Psihologul Oliver James lucrează din 1988 ca scriitor, jurnalist, prezentator TV şi producător de documentare pentru televiziune. Printre cărţile sale se numără „Juvenile Violence in a Winner-Loser Culture”, bestsellerul „They F*** You Up” şi „Britain on the Couch”, care s-a transformat într-o serie de documentare de succes pentru Channel 4. Este membru în consiliul de administraţie al SPECAL (organizaţie caritabilă adresată bolnavilor de Alzheimer) şi în cel al Homestart (fundaţie caritabilă pentru copii) şi oferă consultanţă în domeniul politicii sociale. Trăieşte în Oxfordshire împreună cu soţia şi cei doi copii.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook