13 septembrie 2011

Moarte după-amiaza

Moarte după-amiazaLa Editura Polirom a apărut în ediţie cartonată cartea „Moarte după-amiaza” de Ernest Hemingway, traducere în premieră din limbă engleză şi note de Ionuţ Chiva.

Moarte după-amiaza„, publicată pentru prima dată în 1932, este aproape un documentar, în modernitatea şi imagistică sa, despre un spectacol-ceremonie, tragic şi revelator: corida.

Moarte după-amiaza” este considerată şi azi cea mai bună carte despre corida. Dar ea nu este un banal tratat despre luptele cu tauri. Scrisă cu pasiune de un mare prozator şi un mare aficionado al acestui spectacol tragic, ea este şi o meditaţie profundă asupra vieţii.

Edmund Wilson spune despre această carte: „Teroarea trăită de omul modern nu cunoaşte la Hemingway niciun moment de glorie pe care omul să nu-l plătească scump, cu sânge, cu nefericire, cu moarte… Luptele cu tauri din Moarte după-amiaza sunt însă un simbol al frumuseţii morale a omului care nu renunţă cu niciun preţ la dorinţa lui de afirmare plenară.”

Gabriel García Márquez recunoaşte: „Hemingway este autorul care mi-a influenţat cel mai mult tehnica – nu doar prin cărţile lui, ci şi prin uluitoarea sa pricepere în arta scrisului.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook