27 mai 2011

96.000 de citate, 10.000 de aforisme

Extraordinar – un record de viteză: 1000 de înregistrări au fost adăugate în circa 5 zile!

Totodată, s-au depăşit 10.000 de aforisme. Deşi numărul acestora este foarte mare, numărul aforiştilor rămâne relativ mic – puţin peste sută. Deşi numărul aforiştilor nu este atât de mare ca cel al poeţilor, de exemplu, ar fi interesant să localizăm mai mulţi. Reamintesc că în accepţiunea pe care o dăm aforismului, acesta trebuie să fi fost formulat de sine stătător de către autor, nu să fi fost extras dintr-un context de altcineva.

Să mai remarcăm că în toate limbile s-au depăşit 220.000 de citate. Şi în acest plan lucrurile evoluează din ce în ce mai interesant. Dan Costinaş a reuşit să găsească pentru câteva citate traduceri în mai mult de 10 limbi. Aceasta este o direcţie în care vom dezvolta proiectul pe termen lung.

Este fascinant faptul că deşi s-a acumulat un volum foarte mare de informaţie, mai este încă atât de mult de adăugat din clasici. Astfel de citate au şi o importanţă istorică, în plus ajutând la verificarea originalităţii scrierilor mai noi, prin intermediul facilităţii pentru citate similare.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 5 voturi
Încarc...

One thought on "96.000 de citate, 10.000 de aforisme"

  1. Dan spune:

    Dacă se păstreză ritmul zilnic de minim 120, se poate depăşi pragul (psihologic?) de 100.000 citate pe .ro
    Pe cai! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook