29 decembrie 2015

210.000 de citate

Chiar la sfârşit de an, Citatepedia.ro marchează un număr interesant, care sugerează de două ori nota zece.

Cu ceva timp în urmă, am introdus posibilitatea de a marca limba în care a fost scris un anumit citat. La un număr atât de mare de citate, procesul este anevoios. Pentru a-l accelera, am creat un mecanism prin care se poate specifica limba în care a scris un anumit autor, în caz că este numai una (cum se întâmplă de obicei). În acest fel, sperăm ca numărul citatelor pentru care ştim limba în care au fost scrise să crească semnificativ.

Pe de o parte, asta permite prezentarea unei informaţii mai precise atunci când un citat este disponibil în mai multe limbi (se face diferenţa între original şi traduceri).

Pe de altă parte, putem încuraja găsirea originalului, atunci când avem traducerea în română. În acest fel, nu doar că se dezvoltă partea internaţională a proiectului, dar şi acurateţea creşte. Sunt situaţii când astfel sunt depistate atribuiri eronate, traduceri inexacte, variante modificate etc. Citatepedia este unul dintre puţinele proiecte referitoare la citate care manifestă o preocupare constantă pentru exactitatea informaţiei, nu de a prezenta citate oricum.

În numele tuturor celor au pus umărul şi sufletul pentru a creşte Citatepedia şi în 2015, vă urez un An Nou minunat!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook