16 decembrie 2014

188.000 de citate

Iarna asta e cam nehotărâtă: ba ar veni, ba ar mai amâna. Însă Citatepedia creşte sigur şi se menţine sus în audienţă, chiar dacă Sărbătorile se văd la orizont şi oamenii se gândesc mai mult la vacanţe, daruri, bucate etc.

Proiectul Citatepedia are o mare vizibilitate online, şi cum formularele pentru adăugare de citate şi comentarii sunt uşor accesibile, sunt găsite şi de numeroşi boţi de spam. Împotriva acestora există clasica soluţie CAPTCHA (introducerea unui cod scris pe o imagine, despre care se presupune că numai un om îl poate citi), dar aceasta este atât de agasantă, încât am refuzat-o din start. Ca alternativă, de mult timp am realizat filtre care resping automat textele care evident nu sunt în regulă, iar altele sunt doar ascunse până când un moderator le verifică. Textele care necesită verificare au apărut tot mai frecvent în ultima vreme, ceea ce devenise o problemă. Prin urmare, am creat un mecanism ceva mai sofisticat de protecţie împotriva boţilor. Astfel, numărul textelor care trebuie moderate manual a scăzut substanţial. Deşi e o chestiune de culise, ea este importantă pentru utilizatorii site-ului: dacă nu ne pierdem timpul cu astfel de probleme „administrative”, ne putem ocupa mai mult de lucruri vizibile pentru utilizatori.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook