6 august 2007

Concursul naţional de debut literar „Lumen 2007”

Asociaţia „Lumen” şi Editura „Lumen” organizează Concursul naţional de debut literar „Lumen 2007”. La concurs sunt aşteptaţi să participe poeţi, prozatori şi eseişti cu vârsta până la 35 de ani care nu au debutat cu volum individual de autor. Concursul se va desfăşura pe următoarele secţiuni: poezie, roman, proză scurtă, eseuri, dramaturgie, jurnal şi literatură pentru copii şi adolescenţi.

Grupul editorial Lumen Media va subvenţiona apariţia volumelor selecţionate în proporţii variind între 60 şi 100%, iar la fiecare dintre secţiuni va exista cel puţin un volum finanţat integral de Editura „Lumen”.

Juriul va fi alcătuit din reprezentanţi ai editurilor componente a grupului de edituri Lumen Media, critici literari şi scriitori.

Pentru secţiunea poezie, autorii vor trimite 5 texte semnificative pentru volumul care urmează să-l publice. Pentru secţiunile eseu, proză scurtă şi roman, autorii vor trimite un extras de cel puţin 10 pagini format A4, extras care face parte din textul propus spre publicare. Autorii vor însoţi textele de un CV succinct în care vor fi prezentate eventualele apariţii în reviste literare, publicaţii de cultură, precum şi eventuale referinţe critice semnificative. Textele vor fi trimise până la data de 15 septembrie 2007 pe adresa office@edituralumen.com .

Tinerii scriitori din Republica Moldova si comunităţile româneşti din străinătate sunt aşteptaţi să participe la acest concurs. Scriitorilor din diasporă li se va rezerva un volum finanţat integral de Editura „Lumen”.

Grupul editorial Lumen Media a fost înfiinţat în 2001 în Iasi şi cuprinde editurile: Lumen, Cristal, Eurostar, Top Lux. A publicat peste 220 de volume în domeniile filosofie, ştiinţe socio-umane, literatură, artă, cultură. Informaţii suplimentare puteţi găsi pe site-ul: www.edituralumen.com.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

5 thoughts on "Concursul naţional de debut literar „Lumen 2007”"

  1. Andreea T. spune:

    Suna tentant. Merita incercat de noi tinerii care nu avem inca un volum pe piata.

  2. mariana dinu spune:

    baremul de varsta, nu poate sa fie „imblanzit” putin?

  3. carmen petrea spune:

    subscriu propunerii predecesorei mele… baremul „imblanzit”… putin mai mult!

  4. Raluca spune:

    Pentru cei care vor colabora cu ed. Lumen, mare atentie: interesul lor este mare inainte de a publica respectiva creatie, cand vine vorba de banii autorului, nu mai zic nimic…

  5. Andreea T. spune:

    Raluca s-ar putea sa ai dreptate. Eu am patit ceva asemanator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook