31 ianuarie 2019

Vacanţa (ART)fel

Muzeul Național de Artă al României lansează o nouă provocare de la Școala altfel la „Vacanța (ART)fel”, un nou program pentru familii ai căror copii au vârste între 7 și 12 ani, desfășurat în perioada 6-9 februarie 2019 oferta educativă clasică, adresată profesorilor și elevilor din toate ciclurile.Plecând de la trei expoziții temporare inedite deschise pe perioada vacanței inter-semestriale, „Vacanța (ART)fel” se adresează copiilor jucăuși, inteligenți, sensibili, dornici să își exerseze imaginația prin jocuri inspirate de artă pe parcursul a patru programe interactive cu durata de circa 3 ore.

Pe parcursul atelierelor copii, părinți, bunici învăță… dintr-o privire, își antrenează imaginația și deprind noi tehnici de creație împreună cu educatori muzeali și artiști jucăuși. Inspirați de gravuri japoneze, picturi de Corneliu Baba sau ceramică românească interbelică apreciată de Regina Maria, desenează, modelează, povestesc și cutreieră astfel lumea din România până în Japonia cea îndepărtată trecând prin Parisul lui Brâncuși.

Cele patru ateliere pentru copii (însoțiți de părinți, bunici, etc.) explorează expozițiile temporare prin desen, cuvânt, modelaj. Activităţile ludice şi interactive propuse stimulează creativitatea, dezvoltă sensibilitatea artistică și antrenează simţul observației și se desfășoară astfel:

Miercuri, 6 februarie 2019, în intervalul 10:00-13:00 – Oameni, roluri, personaje
Expoziția „Corneliu Baba. Confesiuni” la Galeria Națională, parter. Participanții intră în atelierul unui maestru îndrăgostit de expresie: desenează și observă, încep să privească oamenii și lucrurile din jur altfel. Sau poate chiar ARTfel!?
Program susținut de educatorii muzeali ai MNAR.
Preț: 50 lei/zi

Joi, 7 februarie 2019, în intervalul 10:00-13:00 – Povești din Țara Soarelui Răsare
Expoziția „Imagini ale lumii trecătoare – Hashira-e” la Sălile Kretzulescu. Privind gravurile maeștrilor japonezi aflăm cum se distrau și ce le plăcea japonezilor, care erau viețuitoarele lor favorite. Și apoi împletim din cuvinte și imagini o nouă poveste din care nu lipsesc norii, cocorii și un iepure iute de picior.
Program susținut de educatorii muzeali ai MNAR.
Preț: 50 lei/zi

Vineri, 8 februarie 2019, în intervalul 10:00-13:00 – O regină, câțiva artiști, multe forme și culori
Expoziția „Regina Maria și creația ceramică modernă în România” în Sala Rotondă, str. Știrbei Vodă nr. 1-3.
Spune-ți drept: aveți o farfurie sau o cană favorită? V-a părut rău că ați spart-o? De câte ori ați privit farfuria și nu mâncarea din ea? De data asta vă propunem să facem o farfurie de poveste: așa de frumoasă încât nici o regină să nu-și poată lua ochii de la ea sau să o poată refuza!
Program susținut de educatorii muzeali ai MNAR și Irina Silivestru (ceramist).
Preț: 50 lei/zi

Sâmbătă, 9 februarie 2019, în intervalul 10:00-13:00 – De la pasărea pictată la mișcarea ascunsă în piatră
Galeria de Artă Românească Modernă și atelierul „Pasărea ascunsă în piatră” la Galeria Națională, parter.
Oare cum descoperă un sculptor forme misterioase ascunse în piatră? Căutăm răspunsul la această întrebare privind, mișcându-ne, modelând și desenând. Oare ce surprize ne așteaptă?
Program susținut de educatorii muzeali ai MNAR.
Preț: 50 lei/zi

Participarea se face pe bază de înscriere la adresa de e-mail: familii@art.museum.ro

Locurile sunt limitate și confirmarea rezervării se face după achitarea taxei de participare prin transfer bancar.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook