27 octombrie 2016

Tu încă mai eşti Condor al amintirii mele!

Tu-n metrou, atunci, sădeai lacrimi şi plângeai o iubire, iar eu pentru tine nu am mai fost decât o vagă amintire. Ai pus viaţa în buzunar şi ai dispărut.

Afară este noapte, iar eu stau zgribulit şi gardul timpului se sprijină de mine. Tresar, tremur şi ascult un saxofon coclit, ce plânge încetişor şi ară adânc în mine. Depărtările picură lacrimi despre tine. Tăcerea mea tremură în vibraţii de alamă şi tainice adâncuri îmi spun, prin degete ce apasă şoapte, că trudă de suflet sunt în tainice clape aurii, ce gânduri îmi apasă. Iau şoapte în inima mea prin sunete de suflet pustiu, căci sunt o umbră, de a ta, uitată.

Ascult sunete-tăceri care mă storc de clipe, de mine, de amintire, pentru cândva când am fost acolo în timpul acela, cu tine. Ascult încet, sunet de alămuri, de toacă, pe dealurile şi colinele gândurilor mele, care curg pe unduiri de note line. Simt aripi cum se întruchipează în visul meu de amintiri şi iar revii, tu, amintirea mea, tu din timpuri uitate, iar ochii-ncet îmi lăcrimează-ntr-un tărziu de noapte.

Văd o staţie, pun un bănuţ şi-un bărbos uitat de lume îmi cântă prin freamătul său de sunete rătăciri pe alei, de parc sau oriunde ar fi, prin neuitate melodii, care sufletu-mi zdrobeşte.

Undeva, la o terasă, ocean de noapte, dansând iar cu amintiri, în paşi de vals sau undeva unde stau stingher şi trist în semiumbra colţului de masă, cu ochii trişti, trăiesc iar aduceri aminte, o tuu.. muzică cum te simt…

Vibrează puternic corzile vieţii mele. Gândurile-mi freamătă spunându-mi, că nu mai eşti şi… preria întinsă până-n asfinţit de soare, şopteşte tainic inimii mele, că acolo, sus, tu, în Condor încă mai exişti. Voi, gânduri ale mele, vă povestesc în tăcerea mea, că a fost cândva… şi iată că încă plânge muzica şi lacrimi picură pe inima mea.

Lumina vine din adâncul fiecăruia din noi!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook