17 septembrie 2007

Triunghiul de aur al democraţiei

Triunghiul de aur al democraţieiEditura Aldo Press îi invită pe cei interesaţi să participe miercuri, 19 septembrie 2007, ora 19:00, la sediul Grupului pentru Dialog Social, Calea Victoriei nr. 120, Bucureşti, la lansarea cărţii „Triunghiul de Aur al Democraţiei” de Ioan Puşcaşu.

Evenimentul îşi propune o dezbatere care să pornească de la temele abordate în carte: rolul societăţii civile într-o democraţie reală, puterea publică, strategiile societăţii civile şi problemele sistemului din România (din partea clasei politice – corupţie, oligarhie, incompetenţă, iar din partea societăţii civile – neimplicare, pasivitate).

Printre vorbitori se vor număra, în afară de domnul Ioan Puşcaşu, autorul cărţii, şi membrii ai organizaţiei acestuia – Asociaţia Română pentru Progres şi Civilizaţie, jurnalişti, membrii ai unor ONG-uri importante din România şi oameni direct interesaţi de progresul societăţii.

Cine este de vină pentru situaţia deplorabilă a României de azi? Ghicind probabil miile de voci care s-ar grăbi să acuze, autorul scrie: „Uneori democraţia pare pur şi simplu copleşită de greutatea problemelor nerezolvate, dar de fapt ea este distrusă de incompetenţă, corupţie şi încăpăţânarea liderilor politici rataţi”. Într-adevăr, Ioan Puşcaşu critică aspru politicienii post decembrişti, dar în acelaşi timp aminteşte că democraţia este formată nu numai din Putere, ci şi din Opoziţie şi, poate cel mai important, Societatea Civilă. Aceasta din urmă este cea care poate disciplina puterea publică şi determina elita politică să îşi stabilească drept obiectiv bunăstarea generală.

Este un exerciţiu foarte util pentru spiritul civic din fiecare.

Intrarea la eveniment este liberă, dar organizatorii roagă confirmarea prezenţei la adresa de e-mail aldo_press@yahoo.com.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook