12 mai 2017

Testamentul lui Abraham

„Testamentul lui Abraham”, prequel al cărții care a doborât toate recordurile, „Biblia pierdută”, este lansată în luna octombrie 2017. După lungi negocieri, „Testamentul lui Abraham”, al doilea roman al lui Igor Bergler, autorul celei mai vândute cărți românești din ultimii 20 de ani, „Biblia pierdută”, este publicat de Editura Litera.

Autorul revine în atenția cititorilor cu un roman palpitant și surprinzător: conspirațiile sunt și mai teribile, misterele și mai adânci, secretele și mai întunecate, ritmul și mai amețitor. Piesele de puzzle care o alcătuiesc, referințele culturale ascunse în plină vedere – de cele mai multe ori în cheie parodică – și inteligența diabolică a construcției fac din lectura ei o experiență absolut unică.

Charles Baker, profesor la Princeton și fost șef de campanie al președintelui SUA, își descoperă asistentul ucis cu bestialitate în campusul universității. Pornind pe urma indiciilor lăsate de acesta, profesorul află că tânărul său colaborator descoperise un adevăr îngrozitor despre cel mai important președinte american, Abraham Lincoln. Un adevăr atât de exploziv, încât scoaterea sa la iveală ar putea schimba istoria Americii și a întregii lumi. Oare va reuși profesorul să îi oprească la timp pe cei care vor să ascundă acest secret chiar cu prețul a numeroase vieți? La capătul unui drum presărat cu pericole și cu răsturnări de situație neașteptate, Baker descoperă nu doar secretul lui Lincoln, ci și locul unde se află cea mai valoroasă comoară a omenirii.

Igor Bergler declară:

„Testamentul lui Abraham” e un omagiu adus cărților, tuturor cărților, de la poemele lui Homer până la povestirile metafizice ale lui Borges, într-o lume tot mai sufocată de o cultură a imaginilor nesfârșite și goale de conținut care ne agresează în fiecare secundă. Nu numai că o imagine nu face cât o mie de cuvinte, după o expresie stupidă care se tot repetă papagalicește, ci, din contră, o mie de imagini nu fac cât o vorbă a lui Cervantes sau a lui Rabelais sau a lui Umberto Eco.

De ce a abolit Lincoln sclavia? De ce a demisionat papa Ratzinger? Cum a ajuns Trump la putere? Unde a dispărut Biblioteca din Alexandria? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care răspunde Testamentul lui Abraham.

Fanii pot afla noutăți în avanpremieră de pe pagina de Facebook a cărții – „Testamentul lui Abraham” – și de pe site-ul autorului.

Cartea poate fi precomandată începând cu 1 septembrie 2017.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook