1 aprilie 2022

Sunetele naturii. Sunetele vieții tale

De Ziua Păsărilor, 1 aprilie, descoperă cântecele naturii, interpretate de păsările din jurul nostru. Societatea Ornitologică Română, în parteneriat cu Universal Music România aduc sunetele care ne amintesc tuturor cine suntem și de unde venim, cu albumul „Sunetele naturii. Sunetele vieții tale„.De 29 de ani se celebrează Ziua Păsărilor pe dată de 1 aprilie. În România, Ziua Păsărilor era sărbătorită încă din perioada interbelică, în principal în școli. În 1994, SOR a reintrodus în calendarul evenimentelor această zi specială pentru toți iubitorii de păsări și natură.

Albumul „Sunetele naturii. Sunetele vieții tale” include 36 de sunete de la păsări precum mierla, pițigoiul mare, sticletele, ciocănitoarea de grădini, rândunica, guguștiucul și multe altele. Fiecărui sunet și fiecărei păsări îi este atribuit un titlu inspirat din realitatea noastră de zi cu zi, cum ar fi „Pițigoiul mare – În drum spre cafenea” / „Florinte – În față, pe avarie” / „Ciocănitoare de grădini – Bormașina vecinului”.

Păsările sunt o parte importantă din lumea vie din jurul nostru, cât și o parte esențială din identitatea noastră. Sunetele lor ne amintesc de momente simple și frumoase, stârnesc emoții și ne leagă de oamenii iubiți. Sunt sunete care ne amintesc cine suntem și de unde venim.

Pentru a ne bucura de sunetele naturii în continuare, avem nevoie de ajutorul publicului, al celor care se regăsesc în sunetele acestui playlist. Fiecare dar pe care îl oferim este un dar pentru natură, fie că alegem să facem o donație unică sau una lunară.

Cu o donație lunară de 30 de lei asigurăm semințele pentru aproximativ 3.225 de păsări care vin la o hrănitoare în sezonul rece. Primăvara, sunt montate cuiburi artificiale în așteptarea noului sezon de cuibărire. În ele vor crește an de an generații de pui de muscari, țicleni, vrăbii, pițigoi și codroși. Cu o donație singulară de 80 de lei, SOR poate instala un cuib artificial pentru o pereche de păsări cântătoare. Pe tot parcursul anului, SOR dezvoltă și organizează programe și evenimente de educație pentru natură dedicate copiilor și adulților. Cu o donație singulară de 200 de lei, putem contribui la realizarea materialelor educative atât de apreciate de copii.

Atât timp cât păsările cântă, suntem în siguranță. Natura are nevoie de noi, dar noi avem mult mai multă nevoie de ea.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook